Alimentaria 2020 es reafirma com una trobada global imprescindible per al sector

Ampliar la presència d’expositors i visitants professionals de tot el món, potenciar els intercanvis comercials i projectar la gastronomia com a valor diferencial són les prioritats del saló internacional de l’Alimentació, Begudes i Food Service, que tindrà lloc del 20 al 23 d’abril del 2020 a Fira Barcelona. Alimentaria 2020, que ha superat el 92% de la contractació del seu espai expositiu, se celebrarà de nou al costat d’Hostelco per oferir a la indústria de l’alimentació i l’equipament hostaler una gran plataforma d’internacionalització, negoci i innovació.

Cinc mesos abans de la seva celebració, més del 92% dels 110.000 m2 de superfície d’exposició d’Alimentaria 2020 -la pràctica totalitat de recinte Gran Via de Fira de Barcelona- està contractada. Aquesta xifra rècord ratifica les excel·lents expectatives que està generant el certamen, que es consolida com una de les cites de referència mundial per als professionals de l’alimentació.

En la seva propera edició, Alimentaria preveu incrementar les cotes d’internacionalització de la seva última edició, a la qual van acudir prop de 4.500 empreses expositores, 1.000 d’elles procedents de 70 països, i prop de 150.000 visitants, un 30% internacionals, de 156 països.

Josep-Lluís Bonet, president del comitè organitzador d’Alimentaria, president d’Honor de Freixenet i president de la Cámara de Comercio de España, posa en valor “l’elevat poder de convocatòria internacional del saló i el seu eficaç paper a l’hora de dinamitzar les exportacions de les empreses del sector i facilitar-los noves oportunitats”.

Més expositors i compradors internacionals

L’àrea que agrupa la majoria de l’oferta forana del certamen, International Pavilions, ha superat ja el 80% de la seva comercialització, una xifra inèdita que duplica l’assolida en el mateix període d’edicions precedents. Grècia, Canadà i Japó s’estrenaran com a expositors, i entre els pavellons oficials que repeteixen participació estan els d’Estats Units i Israel, que han augmentat la superfície contractada un 20% respecte a 2018. També tindran una presència significativa Itàlia, Alemanya, Portugal, Bèlgica, Romania, Polònia, Marroc, Argentina, Equador, Colòmbia, Xina, Corea, Indonèsia i Tailàndia, entre d’altres.

En aquest sentit, J. Antoni Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, subratlla que “en aquesta edició el focus internacional es reforça, amb un significatiu increment de la participació de països tant al Pavelló Internacional com en els salons sectorials, amb una important demanda d’espai”.

Amb el repte de revalidar les més de 12.500 reunions de negocis que van tenir lloc en l’anterior edició, el programa Alimentaria Hosted Buyers ha seleccionat a 680 compradors clau, importadors i distribuïdors de països estratègics dels cinc continents, perquè assisteixin al saló. D’ells, gairebé un terç procedeixen d’Àsia, sent Xina i Hong Kong, Corea de Sud i Japó els principals països d’origen. Europa és la segona àrea geogràfica en nombre de compradors convidats, seguida de prop per Amèrica del Nord (Estats Units, Canadà i Mèxic). També es convidarà a compradors de Llatinoamèrica, Àfrica, Austràlia i Nova Zelanda.

A més, l’acord de col·laboració signat entre Alimentaria Exhibitions i l’European Sales & Marketing Association (ESMA), la major associació de distribuïdors i productors d’Europa, assegura l’assistència de nombrosos professionals membres d’aquesta organització. De la mateixa manera, l’aliança d’Alimentaria Exhibitions amb l’Associació Llatinoamèrica de Supermercats (ALAS), reforça el posicionament privilegiat del saló en l’àmbit llatinoamericà i incentiva la visita de compradors d’aquesta àrea geogràfica.

També contribueixen decisivament a la captació d’empreses expositores i visitants internacionals els acords de col·laboració que Alimentaria manté amb el Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación (MAPA), ICEX España Exportación e Inversiones i la Federación de Industrias de Alimentación y Bebidas (FIAB), entre altres entitats sectorials de la màxima representativitat.

Aparador de tendències per a tots els sectors

Alimentaria es manté fidel a la seva estructura vertical en sectors clau, que permet multiplicar sinergies. Així, la seva oferta tornarà a repartir-se entre els salons Intercarn (carnis), Interlact (làctics), Expoconser (conserves), Snacks, Biscuits & Confectionary (dolços, galetes i aperitius); Mediterranean Foods (dieta mediterrània, olis d’oliva i olis vegetals) i Restaurama (Food Service). A ells se suma Alimentaria Trends, el nou saló que representarà subsectors productius en alça com els aliments delicatessen (Fine Foods), els de producció orgànica (Organic Foods), els lliures d’al·lèrgens (Free From), els d’elaboració Halal (Halal Foods ) i els funcionals (Functional Foods).

A més, Grocery Foods reunirà a les principals empreses de gran consum, International Pavilions agruparà gran part de l’oferta estrangera, mentre que Lands of Spain farà el mateix amb la producció nacional de les diverses comunitats autònomes espanyoles. Els deu salons d’Alimentaria mostraran els seus llançaments i assenyalaran les principals tendències de la indústria de l’alimentació i begudes.

Impuls a la interrelació entre Alimentaria i Hostelco

Les activitats del saló impulsaran la innovació en el sector i buscaran potenciar la interrelació entre les indústries alimentària, gastronòmica i turística, posant especial èmfasi en el foment de la sostenibilitat en els seus processos i productes.

La celebració al costat d’Hostelco, el Saló Internacional de l’Equipament per a la Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats, reflectirà una integració molt més propera de les propostes de Food Service. Per segona edició consecutiva, tots dos esdeveniments oferiran tant a la distribució com a canal horeca l’oferta més completa i transversal per a la indústria de l’alimentació, la gastronomia i l’equipament hostaler, i organitzaran conjuntament activitats de gran valor afegit com The Experience Live Gastronomy, un espai en el qual se succeiran els tallers, presentacions i showcookings.

Així mateix, l’àrea The Alimentaria Hub estarà dedicada a la innovació, el coneixement i l’emprenedoria, articulats al voltant de congressos, ponències, jornades temàtiques, fast talks i presentacions. Aquest espai tornarà a ser seu d’Innoval -una mostra 300 llançaments nous d’aliments i begudes-, així com del Congrés Internacional de la Dieta Mediterrània, el Congrés de Creació de Valor Compartit de Nestlé, l’exposició Best Awards i les sessions organitzades per FIAB i AECOC. També s’estrenarà Digital Food Arena, una àrea que congregarà a les empreses més disruptives i les startups més punteres del sector.

Barcelona, 13 de desembre de 2020

Dossier de premsa de la presentació internacional d’Alimentaria aquí

Galeria d’imatges

Susana Santamaria
Tel. 93 452 11 04
ssantamaria@alimentaria.com