Smart Island World Congress tanca la seva segona edició i es consolida com l’esdeveniment de referència

Gran èxit de participació de la segona convocatòria del congrés líder mundial d’illes intel·ligents. Durant dos dies, l’esdeveniment ha reunit 95 ponents, nacionals i internacionals, així com representants institucionals de més d’un centenar d’illes de tot el món, com Zanzíbar (Mauritània), Paros, Milos o Tilos (Grècia), Wight i Orkney (Gran Bretanya), Bahrain, Cozumel (Mèxic), o Port Louis (Maurici), entre d’altres.
La segona edició de l’Smart Island World Congress, organitzat per Fira de Barcelona, amb el suport del Govern dels Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Calvià, tanca aquesta tarda amb gran èxit de participació, consolidant l’esdeveniment com a principal fòrum de debat entre illes i situant-se com a plataforma de referència en l’enfortiment de les seves relacions.
La cimera ha aplegat més de 1.200 professionals i 175 delegacions internacionals procedents de més 100 illes. També ha destacat la participació d’algunes de les principals associacions internacionals d’illes, com ara Dafni, que agrupa 44 municipis illencs de Grècia; Coe, representant algunes de les illes més petites del Carib; Global Island Partnership, amb més de 30 illes representades. En aquest sentit, en el marc de la plataforma B2B Island2Island, s’han celebrat més de 150 reunions entre empreses i delegacions.
Durant els dos dies que ha durat la cimera, s’han realitzat 15 ponències on s’han debatut els reptes i oportunitats que afronten diàriament les illes de tot el món, com ara el canvi climàtic, la competitivitat econòmica, la innovació tecnològica i el turisme.
Les conferències dels ponents principals, Mònica Araya, directora de Costa Rica Neta i impulsora de la descarbonització del país centre-americà, i Doug Lansky, consultor i defensor de la descongestió turística, han despertat un gran interès entre els assistents. Així com també les intervencions de Cristopher Jones, director general d’Energia de la Comissió Europea, i José María Lassalle, secretari d’Estat per a la Societat de la Informació i l’Agenda Digital.
Wight, premi Smart Island 2018
La nit del 23 d’abril es va viure el lliurament dels premis Smart Island que van coronar Wight (Anglaterra) com Illa Intel·ligent de l’any. La mexicana de Cozumel va ser designada millor Destinació Smart i la ciutat de la Possession, pertanyent a l’illa de la Reunió, premi a la millor iniciativa de Desenvolupament Sostenible.
Calvià 24 d’abril de 2018