Buenos Aires, premiada com a Smart City de 2021 a Smart City Expo World Congress

La ciutat de Buenos Aires (Argentina) ha rebut el premi a la Ciutat Intel·ligent del 2021 en el marc de Smart City Expo World Congress. El reconeixement a la capital argentina s’ha anunciat durant la cerimònia dels World Smart City Awards 2021 que s’ha celebrat aquest migdia a Barcelona. S’han lliurat vuit premis més a les iniciatives i projectes més destacats al sector de la innovació i transformació urbana.

La ciutat de Buenos Aires ha estat premiada pel seu Pla Municipal de Gestió de Residus. Des del 2012, la capital argentina ha implementat un pla integral de gestió dels residus sòlids municipals que promou la reducció, fomenta la recollida selectiva de residus i ha aconseguit reduir de manera constant l’arribada de residus als abocadors locals. L’objectiu principal del pla és desenvolupar models d’economia circular per a cada corrent de residus.

Per la seva banda, Benedetta Tagliabue i Carlos Moreno han rebut exaequo el premi al Lideratge per les seves importants contribucions a l’avenç de projectes de ciutats intel·ligents a tot el món durant els darrers 10 anys. Segons el jurat, l’arquitecta italiana Benedetta Tagliabue ha merescut el guardó per portar bellesa i habitabilitat a les ciutats a través del redisseny d’espais públics i edificis urbans. El científic i enviat especial de l’alcaldessa de París per a les Smart Cities, Carlos Moreno, ha estat reconegut per “la visió de la ciutat de 15 minuts i també per aportar noves perspectives als reptes urbans”.

Projectes i iniciatives innovadores
Els premis restants – Tecnologies facilitadores, Governança i economia, Vida i inclusió, Energia i medi ambient, Seguretat i protecció, Mobilitat, i premi a la innovació per a la recuperació postpandèmia – han recaigut sobre el projecte Digital Urban European Twins de l’Agència Digital de Flandes (Bèlgica), el G20 Global Smart Cities Alliance sobre Governança i Tecnologia del Fòrum Econòmic Mundial, la innovadora implementació de la governança online a Chengdu (Xina), el Living Lab Scheveningen a La Haia (Països Baixos), el desenvolupament per part de Cisco d’una infraestructura segura per a l’Autoritat de Serveis d’Aigua del Comtat d’Albuquerque Bernalillo (EUA), la plataforma de Smart Mobility Analytics desenvolupada pel Port de Barcelona (Espanya) i l’ús de Big Data Intelligence de la ciutat de Wuhan (Xina) per promoure la recuperació postpandèmia, respectivament.