Smart City Expo i Tomorrow Mobility reconnecten a l’ecosistema d’innovació urbana

Smart City Expo World Congress (SCEWC), la cimera internacional de ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona, ​​i Tomorrow Mobility World Congress (TMWC) han reunit i reconnectat a l’ecosistema global d’innovació urbana durant tres dies a Barcelona. Amb més de 14.000 assistents de 120 països, 400 ciutats i 350 experts, tots dos esdeveniments han rellançat el debat internacional sobre la transformació urbana amb la resiliència, la sostenibilitat i l’habitabilitat com a eixos clau en un panorama postpandèmic. Per primera vegada, Smart City Expo i Tomorrow Mobility s’han celebrat conjuntament amb PUZLE X.

A la seva primera edició híbrida, SCEWC i TMWC també han registrat 16.000 assistents digitals que han seguit els tres dies de continguts i entrevistes transmesos a través de Tomorrow.City, la plataforma digital dels esdeveniments. Més del 50% dels assistents presencials han procedit de l’estranger.

El director de l’Smart City Expo World Congress, Ugo Valenti, ha afirmat que “la d’aquest any ha estat una de les edicions més importants de l’Smart City Expo. L’ecosistema d’innovació urbana necessitava reconnectar-se després de 18 mesos de restriccions i dificultats. I Barcelona ha estat una vegada més el lloc escollit per ciutats, empreses i experts de tot el món per reunir-se una altra vegada i donar un nou impuls molt necessari a la transformació urbana internacional. Ja estem preparant l’edició del 2022 i estem convençuts que serà la millor fins ara”.

SCEWC ha abordat els desafiaments urbans clau a través d’un programa de conferències estructurat en vuit eixos –tecnologies habilitadores, energia i medi ambient, mobilitat, governança, vida i inclusió, economia, infraestructura i edificis, i seguretat i protecció– i que ha comptat amb ponents de primera fila com Carlos Moreno, científic i enviat especial de l’alcaldessa de París per a les ciutats intel·ligents; Jeff Merrit, cap de Transformació Urbana del Fòrum Econòmic Mundial, que va ser el primer Director d’Innovació de la ciutat de Nova York; Renata Ávila, advocada i activista internacional que treballa a l’Stanford Institute of Human-Centered Artificial Intelligence; i Maria Fernanda Espinosa, expresidenta de l’Assemblea General de Nacions Unides.

World Smart City Awards
La ciutat de Buenos Aires ha estat premiada com a Smart City de 2021 per un pla de gestió de residus sòlids que ha aconseguit reduir els abocaments i ha promogut la reducció i la recollida selectiva. Per la seva banda, Benedetta Tagliabue i Carlos Moreno, van rebre exaequo el premi al Lideratge per les seves contribucions a l’avenç de projectes de ciutats intel·ligents en tot al llarg dels darrers 10 anys.

Un full de ruta al futur
La col·laboració entre sectors industrials ha estat una de les prioritats de SCEWC des dels seus inicis. L’edició 2021 ha enfortit el seu paper com a plataforma mundial per a l’intercanvi de coneixement i n’ha ampliat l’abast en coincidir amb TMWC i PUZLE X. Tomorrow Mobility se centra a promoure el disseny i l’adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible. L´esdeveniment està coorganitzat per EIT Urban Mobility, una iniciativa de l´Institut Europeu d´Innovació i Tecnologia, organisme de la Unió Europea, i compta amb el suport d´importants empreses i institucions. Per la seva banda, PUZZLE X té com a objectiu captar el potencial dels anomenats materials de frontera per resoldre alguns dels desafiaments als quals s’enfronta la societat. La iniciativa inclou un esdeveniment anual i una incubadora d’empreses per a startups del sector que cerca atreure inversions i construir un ecosistema global.

Després de tancar un exitós certamen el 2021, SCEWC ja treballa en la preparació de la seva onzena edició, prevista del 15 al 17 de novembre del 2022.