Piscina & Wellness Barcelona omple les seves piscines i spas amb aigua de mar

Piscina & Wellness Barcelona 2023 cerca que la seva celebració causi el menor impacte ambiental en l’entorn. En aquest sentit, com en anteriors edicions, posa en marxa diferents accions en el marc de la seva iniciativa “Towards Zero Impact” per a reduir residus, estalviar recursos i compensar les emissions de carboni. Com a novetat, enguany destaquen l’ompliment de totes les piscines i spas exposats amb aigua de mar vitalitzada que després de la fira es reutilitzarà en altres instal·lacions, i la plantació de més d’un miler d’arbres en diferents projectes de Tree Nation.

Organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de la patronal espanyola del sector de la piscina ASOFAP, Piscina & Wellness Barcelona reunirà, del 27 al 30 de novembre en el recinte firal de Gran Via, a tota la cadena de valor del producte piscina per a ús residencial i públic, a més d’instal·lacions, equipament i accessoris relacionats amb el wellness, l’spa, el fitness i la decoració d’exteriors. Enguany les solucions per a aconseguir una piscina sostenible, connectada i més experiencial seran protagonistes.

Piscines sostenibles la mar de salades
Davant les condicions climàtiques actuals, Piscina & Wellness Barcelona utilitzarà una alternativa sostenible, responsable i amb impacte social per a omplir les piscines i spas que s’exposaran en la fira: aigua de mar vitalitzada.

Per a això compta amb la col·laboració de Más Que Iniciativas, una companyia que ocupa a persones amb discapacitat i que ofereix aquest servei tant a particulars i comunitats de veïns com a piscines d’ús públic de municipis, complexos esportius o turístics.

L’empresa disposa de tots els permisos necessaris per a recol·lectar aigua marina sense danyar el medi ambient ni interferir amb altres activitats marítimes. Mitjançant una planta mòbil de filtratge i tractament, desplaçada al lloc d’extracció, elimina les impureses i millora la concentració d’oligoelements, sals minerals i altres nutrients de l’aigua. Una vegada tractada, vitalitzada i analitzada, aquesta aigua es transporta en camions cisterna amb totes les garanties de salubritat fins a la instal·lació de destí, tenint una vida útil de fins a 6 anys. A més, per la seva salinitat natural es redueix considerablement el consum de productes químics lligats al manteniment de la piscina.

Piscina & Wellness Barcelona calcula que necessitarà 400 metres cúbics d’aigua de mar per a omplir les piscines de la fira. No obstant això, aquesta aigua no es malbaratarà una vegada acabi el saló, ja que l’empresa proveïdora la recollirà novament per a reutilitzar-la omplint altres instal·lacions aquàtiques recreatives o basses antiincendis de Catalunya.

Arbres que compensen emissions

Per a compensar les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEI) associades amb l’organització de l’esdeveniment i la participació de tots els ponents (inclòs el viatge i el temps de permanència a Barcelona), el saló finançarà la plantació de més d’un miler d’arbres en diversos projectes de reforestació agrupats i coordinats per Tree Nation, entitat que lluita contra el canvi climàtic, ajudant amb la seva activitat a comunitats locals. Els projectes seleccionats en els quals col·laborarà l’esdeveniment es troben a Bolívia, el Perú, el Brasil, Tailàndia, l’Índia, Espanya i Portugal.

Economia circular

Seguint la política de sostenibilitat de Fira de Barcelona, Piscina & Wellness Barcelona promou diverses mesures d’economia circular i reutilització de materials per a la minimització dels residus generats durant la seva celebració. En aquest sentit, el saló empra moqueta reciclada, reutilitza materials i mobiliari d’altres esdeveniments o bé els retorna al proveïdor perquè tinguin una segona vida com, per exemple, els cobertores de piscina que s’utilitzaran en la construcció del Wellness Experience. Així mateix, per a evitar el desaprofitament alimentari donarà els excedents de menjar i beguda a l’ONG “Nutrició sense fronteres” perquè els distribueixi entre entitats socials de la capital catalana.

Paral·lelament, Piscina & Wellness redueix el plàstic en les zones de restauració i posa en pràctica la recollida selectiva de residus; disminueix el consum de paper imprès, mitjançant la digitalització de processos; i aposta per merchandising sostenible, a més d’informar i promocionar els ODS i l’Agenda 2030 entre visitants i expositors, entre altres mesures. Mentrestant, en l’apartat energètic, cal recordar que el recinte de Gran Via només consumeix energia procedent de fonts renovables, inclosos no només els pavellons, sinó també els estands, espais d’exposició i d’activitat congressual, etc., i les oficines.

Barcelona, novembre de 2023

Mª Gloria Dilluvio – Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 21 72 – 2541
gdilluvio@firabarcelona.com
mdherranz@firabarcelona.com