Espanya compta aquest estiu amb més de 1,3 milions de piscines i un sector a l’alça

Espanya afronta aquest estiu amb més de 1,3 milions de piscines i es manté com el quart país amb més piscines del món i el segon d’Europa. Aquest any, l’auge de les instal·lacions aquàtiques arriba a la cota més alta: les elevades temperatures i l’eliminació de les restriccions sanitàries han impulsat els banyistes a gaudir novament de les piscines d’ús públic i instal·lacions aquàtiques recreatives ubicades a hotels, càmpings, parcs i balnearis, que ja arriben a nivells d’afluència iguals o superiors al període anterior a la pandèmia. En aquest context, el sector industrial de la piscina reflecteix l’auge del seu producte estrella i registra un creixement constant amb molt bones perspectives per a finals del 2022.

El sector es ratifica com un dels més resilients de l’economia espanyola: si la pandèmia va disparar la demanda de piscines privades de nova construcció (30.000 unitats el 2021) donant un impuls excepcional al mercat, la tornada a la normalitat també afavoreix la bona marxa d’aquesta indústria que és proveïdora dels productes necessaris pel manteniment de les piscines privades, públiques i residencials, així com dels centres de wellness i spa.

Així ho reflecteixen els resultats del Baròmetre Sectorial del primer semestre d’aquest any, elaborat per la patronal espanyola del sector de la piscina, ASOFAP, segons els quals el sector segueix la mateixa línia a l’alça marcada el 2021, quan el negoci va registrar un augment del 10%, i preveu per a finals del 2022 un increment mitjà anual de la facturació del 6,36%.

Els reptes del sector al Fòrum Piscina & Wellness
L’estalvi energètic, la innovació tecnològica, la legislació i normatives vigents, l’impacte de la digitalització i connectivitat a la indústria i com el disseny arquitectònic pot millorar la sostenibilitat de les instal·lacions s’assenyalen avui com a grans reptes del sector. I aquests són els principals eixos sobre els quals debatran els especialistes de la indústria a la IV edició del Fòrum Piscina & Wellness, una trobada sectorial dedicada a fomentar el coneixement, el negoci i el networking entre els professionals de les instal·lacions aquàtiques.

L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona i ASOFAP, tindrà lloc els dies 1 i 2 de desembre a la seu del COAM, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid i comptarà amb un congrés a càrrec de 30 ponents que participaran a més de 26 sessions. L’esdeveniment oferirà així mateix una anàlisi del moment econòmic del sector amb la presentació del Baròmetre Sectorial de la Piscina a Espanya relatiu al segon semestre del 2022.

Paral·lelament, les marques capdavanteres com Fluidra, Laghetto, Action Waterscapes, Iberspa, Productes QP, Hayward, Renolit, Rosa Gres, SCP, Multiforma, ATH – BWT, Mariner 3S, Gres d’Aragó o PS Pool entre d’altres ocuparan una zona expositiva per presentar les últimes novetats i incrementar el networking amb els assistents.

El Fòrum s’adreça a fabricants, distribuïdors, instal·ladors i venedors de productes de piscina, a més d’arquitectes, enginyers, dissenyadors, constructors, gestors de piscines públiques i instal·lacions esportives, establiments hotelers i càmpings, operadors turístics, dissenyadors de parcs aquàtics, professionals de centres wellness i spa, de gimnasos o representants de comunitats de propietaris, entre d’altres perfils.

Després de la cita madrilenya, Fira de Barcelona i ASOFAP tornaran a reunir els operadors del sector a Piscina & Wellness Barcelona, ​​el saló líder a Espanya i referent internacional de la indústria de la piscina i el wellness, que tindrà lloc al recinte de Gran Via entre el 27 i 30 de novembre del 2023.

Barcelona, ​​19 de juliol de 2022

Mª Gloria Dilluvio / María Dolores Herranz

Tel. 93 233 21 72 – 25 41

gdilluvio@firabarcelona.com / mdherranz@firabarcelona.com