Liber 2024 convoca la indústria editorial a impulsar el seu negoci a Fira de Barcelona

Com tots els anys parells, Fira de Barcelona serà l’encarregada d’organitzar Liber, la Fira Internacional del Llibre que promou la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE). De l’1 al 3 d’octubre, el pavelló 2 del recinte de Gran Via acollirà la 42a edició de l’esdeveniment professional més important de la indústria del llibre en espanyol amb la previsió de reunir a la seva oferta expositiva 350 editorials i empreses d’una desena de països.

Reconeguda internacionalment com una de les principals cites firals per a l’exportació, mostra i promoció de l’edició en espanyol, Liber 2024 aplegarà editorials de totes les temàtiques que donaran a conèixer els seus fons bibliogràfics i novetats, i empreses amb productes i serveis relacionats amb la producció, comercialització i distribució de llibres, a més de continguts digitals (ebook, audiollibre, podcast), així com associacions professionals.

Aquest any la fira –que com a novetat se celebra de dimarts a dijous–, potenciarà la zona MicroLiber per a joves editorials i startups de solucions tecnològiques per al món del llibre. A més, continuarà dedicant una atenció especial a l’autoedició, la venda de drets i la propietat intel·lectual. També inclourà un ampli programa de jornades professionals per debatre i reflexionar sobre l’actualitat sectorial vinculada a la cadena de valor del llibre. Així, s’abordaran temes relacionats amb la sostenibilitat, l’ús de la intel·ligència artificial, el foment de la lectura o qüestions d’interès per a llibreries, distribuïdors, biblioteques, autors o traductors, entre d’altres col·lectius.

Amb aquesta oferta comercial, d’intercanvi de coneixements i networking professional, Liber preveu atraure a Barcelona més de 7.000 professionals, un 40% d’ells internacionals, per dinamitzar les vendes de la producció editorial espanyola tant dins com fora del país. Especialment important és l’impacte de Liber en el comerç exterior del sector, sobretot als mercats de Llatinoamèrica i els EUA, ja que s’estima que un terç de les exportacions anuals de la indústria editorial espanyola es generen a la fira.

En aquest sentit, cal destacar la rellevància i l’efectivitat del Programa de Compradors, en col·laboració de les Oficines Econòmiques i Comercials d’Espanya a l’estranger i de l’ICEX España Exportación e Inversiones, així com del Programa de Prescriptors d’Interès Prioritari, juntament amb Acción Cultural Española ( AC/E). A través d’ells, la FGEE convida a la fira una selecció de professionals amb capacitat de prescripció, decisió i/o compra de llibres espanyols provinents de més de 60 països.

Coincidència amb Graphispag

Una altra novetat d’aquesta edició és la coincidència de Liber amb la fira líder a Espanya de la indústria gràfica i la comunicació visual, Graphispag. El llibre imprès representa el 95% del negoci editorial i els professionals del món editorial tindran l’oportunitat de conèixer directament l’última tecnologia gràfica, les tintes, els papers i altres suports d’impressió, enquadernació i acabats per crear llibres i publicacions que destaquin. Alhora, podran conèixer els avantatges dels tiratges curts, la impressió sota demanda, les possibilitats de la personalització o l’ecodició.

Liber 2024 està organitzada per Fira de Barcelona i promoguda per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE). Compte amb el patrocini del Ministeri de Cultura i Esport, ICEX España Exportación e Inversiones, CEDRO, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i la col·laboració d’Acción Cultural Española AC/E, el Gremi d’Editors de Catalunya i l’Associació d’Editors a Llengua Catalana.

Barcelona, ​​13 de març de 2024

Imatges (edició 2022 a Barcelona) aquí

Maria Dolores Herranz / Gloria Dilluvio
Premsa Fira de Barcelona – Liber 2024
Tel. 93 233 25 41 – 21 72
mdherranz@firabarcelona.com
gdilluvio@firabarcelona.com

Gerardo Miguel
Premsa FGEE
Tel: 915765250
prensa@fge.es