Tardor de grans fires internacionals

Després de l’estiu, l’activitat firal es reprèn al setembre amb grans fires professionals especialment en l’àmbit industrial i tecnològic. L’intens calendari del segon semestre i la qualitat dels esdeveniments que s’hi celebraran reforcen el lideratge de Fira de Barcelona al mercat espanyol i el seu impacte en el teixit econòmic i social del territori.
En total, estan previstos més de 30 salons i congressos als recintes de Montjuïc i Gran Via. L’agenda de setembre s’iniciarà amb les edicions d’Exphogar-BCNJoya, Cosmetorium i amb la celebració -per primera vegada a Espanya- de Gastech, esdeveniment líder mundial de la indústria del gas natural i gas liquat (GNL) que coincidirà amb la Global Power & Energy Exhibition.
A l’octubre destacarà la segona edició de la Barcelona Industry Week, plataforma comercial i de coneixement dedicada a la digitalització i la nova indústria que engloba els salons IN(3D)USTRY (fabricació additiva), IOT Solutions World Congress (Internet de les Coses) i Healthio (tecnologies per a la salut i assistència sanitària).
Una altra de les grans cites professionals arribarà al novembre amb la Setmana de la Sostenibilitat, ja que tindran lloc simultàniament esdeveniments relacionats amb el desenvolupament sostenible com Smart City Expo World Congress (referent internacional en solucions per a ciutats intel·ligents), Smart Mobilty Congress (mobilitat urbana) i iwater (cicle integral de l’aigua).
També en l’àmbit professional, Fira acollirà les reunions corporatives europees de les multinacionals tecnològiques VMware, SAP i Atlasian, així com Ibtm World, el saló més important del món de viatges de negocis, congressos i incentius, i una nova convocatòria de la Fira Internacional del Llibre, Liber, entre altres esdeveniments.
En aquest segon semestre no faltaran cites imprescindibles per al gran públic com el Saló Nàutic, el més important d’Espanya en nàutica esportiva i d’esbarjo; el Caravaning, amb les últimes novetats en caravanes i autocaravanes; Barcelona Games World, la fira de videojocs i l’entreteniment digital que passa a celebrar-se a finals de novembre; i les edicions de l’Arnold Classic Europe, el Manga, Expominer, AutoRetro i Ocasió, entre d’altres.
Barcelona, agost 2018