Swab Barcelona Art Fair, una fira d’art global

L’esdeveniment internacional Swab Barcelona Art Fair compta amb la presència de més de 60 galeries i 300 artistes nacionals i internacionals. Gràcies a la seva col·laboració amb la plataforma digital ARTSY, per primera vegada es pot visitar en temps real i comprar les seves obres a distància. Entre altres novetats, aquesta edició subratlla la funció social de l’art i la figura de la dona en el món actual.

El recinte de Montjuïc (palau Z6) de Fira de Barcelona acull la dotzena edició Swab Barcelona Art Fair, la programació de la qual busca acostar l’objecte artístic a l’espectador. Amb aquest objectiu, la visita pot ser tant presencial al recinte de Montjuïc com online a través de la plataforma ARTSY, que també permet comprar els productes de tots els expositors.

La fira compta amb la presència de diferents espais artístics barcelonins i de galeries emergents provinents de Madrid, Londres i Rio de Janeiro convidades per la iniciativa My First Art Fair. A més, el programa Mèxic en Femení presenta les obres de quatre artistes que, a través del cos femení, replantegen el paper de la dona en el món i la seva participació activa en l’art. Pel seu costat, el nou programa Swab Emerging reivindica l’obra d’art com a eina de reflexió política i social posant el focus en les interaccions socials, els comportaments humans i el desig material.

Al seu programa general, com cada any, s’exhibeixen escultures, pintures, performances, fotografies i vídeos. També destaquen programes habituals com Swab Reading, que explora l’art mitjançant la literatura, Swab Ephemeral, que investiga la implicació del llenguatge en l’art, i l’espai d’iniciació a l’art Swab Kids.

Barcelona, setembre de 2019