Smart City Expo, cimera de ciutats intel·ligents

Del 18 al 20 de novembre es debat a Smart City World Congress com seran les ciutats del futur. Es tracta del principal esdeveniment internacional sobre ciutats intel•ligents, celebrat al recinte de Gran Via, que aquest any compta amb la major participació estrangera: 400 urbs, 40 alcaldes i 41 delegacions.

Durant tres dies, experts de tot el món abordaran els reptes que permetin dissenyar ciutats més sostenibles per garantir una major qualitat de vida dels seus habitants en àmbits com la mobilitat, la tecnologia, l’eficiència energètica, el medi ambient, la gestió demogràfica, l’urbanisme i l’economia del coneixement.

A més de la zona expositiva amb 240 empreses, el programa congressual d’Smart City Expo reuneix 400 ponents, entre els quals destaquen Parag Khanna, considerat el principal analista geopolític del món i ex assessor del president dels EUA, Barack Obama; el futuròleg i expert en sostenibilitat, Alex Steffen; i els arquitectes Kengo Kuma i Deyan Sudjic, especialistes en el procés creatiu en l’entorn urbà.

El negoci smart suposa una oportunitat per a diferents sectors. Segons un estudi de Navigant Research, entre 2014 i 2023 el mercat de les tecnologies urbanes intel•ligents arribarà als 174.000 milions de dòlars, amb una taxa de creixement anual del 13,5%. De fet, multinacionals com IBM, Cisco, Indra o Microsoft, presents al saló, han creat divisions específiques en aquest àmbit. En aquest sentit, més de 30 startups participen a Smart City Expo per presentar les seves propostes i buscar oportunitats de finançament.

Coincidirà aquest any amb el City Innovation Summit, un simposi sobre innovació en l’àmbit urbà organitzat per l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona, novembre de 2014