Smart City Expo Buenos Aires celebra la seva segona edició amb 200 ponents nacionals i internacionals

Buenos Aires acollirà la segona edició argentina de Smart City Expo que se celebra durant els dies 24 i 25 d’abril. El congrés sobre ciutats i solucions urbanes està organitzat per Fira de Barcelona juntament amb l’empresa local organitzadora d’esdeveniments Mood Producciones, promogut pel Gobierno de la ciudad de Buenos Aires i amb el suport del Gobierno de Argentina. Sota el lema “Desenvolupant talent, creem futur”, l’esdeveniment presentarà un espai en el qual experts, ciutats i empreses intercanviïn experiències i en què es generi debat sobre les solucions viables perquè les ciutats puguin afrontar els seus desafiaments en matèries de mobilitat, inclusió i seguretat, entre d’altres.
Més de 200 experts locals i internacionals es donaran cita durant els dos dies de saló per debatre sobre el desenvolupament de les ciutats. El programa de Smart City Expo Buenos Aires 2019 (SCEBA2019) està format per més de 100 sessions, entre tallers, conferències i side events i comptarà, a més, amb la presència d’institucions i representants de ciutats d’arreu del món.
Entre els ponents de SCEBA2019 destaquen Alain Grimard, directiu d’ONU-Habitat, l’agència de Nacions Unides que dóna suport al desenvolupament de les ciutats; Sandra Särav, directora d’Afers Internacionals a l’oficina del director d’Informació del govern d’Estònia i investigadora del marc jurídic del govern electrònic i la legislació comunitària; Tracy Purdy, directora d’on-line learning a EdTech Team a Minnesota, US; Javier Bajer arquitecte cultural de Londres (UK); i Julian Ugarte, director i fundador de Socialab, una empresa xilena que busca generar impacte social a través de la identificació i el suport a emprenedors socials.
Els més de 8.000 assistents previstos podran conèixer iniciatives urbanes relacionades amb temes com l’educació i l’impuls del talent; a més de descobrir les mesures més noves en qüestions relacionades amb la participació ciutadana, la inclusió social i l’equitat.
Així mateix, la segona edició de l’Smart City Expo Buenos Aires comptarà amb el suport i la participació de 100 institucions i companyies; i amb més de 40 expositors i 23 sponsors que mostraran als visitants novetats relacionades amb els processos de transformació dels procediments i la modernització de l’administració pública; així com aquelles que tenen a veure amb la seguretat a les ciutats, des d’una perspectiva tecnològica i social. Algunes de les empreses i institucions que hi participen són: el Banc Mundial, Nacions Unides, Unió Europea, GSMA, Nissan, Microsoft, Huawei, Enel X, Aeroterra, Telecom, entre altres.
Internacionalització consolidada
Smart City Expo Buenos Aires forma part de l’estratègia d’internacionalització de Smart City Expo World Congress (SCEWC), la principal cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona. Juntament amb Buenos Aires, la xarxa d’esdeveniments Smart City Expo també presenta congressos regionals a Curitiba (Brasil), Kyoto (Japó), Atlanta (EEUU) i Puebla (Mèxic). La novena edició de Smart City Expo World Congress se celebrarà del 19 al 21 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.
Barcelona, abril de 2019