Smart City Expo 2022 recupera les xifres anteriors a la pandèmia i projecta la seva millor edició

Smart City Expo World Congress (SCEWC), l’esdeveniment líder internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents, organitzat per Fira de Barcelona, comptarà amb més de 1.000 expositors en la seva 11a edició, que se celebrarà del 15 al 17 de novembre de 2022. Sota el lema Cities inspired by people, el saló i congrés comptarà amb xifres prepandèmiques i ocuparà dos pavellons del recinte de Gran Via. El programa congressual abordarà les eines i estratègies que els governs locals, les organitzacions i els ciutadans poden aplicar per garantir un futur millor per a les ciutats i les properes generacions.

L’esdeveniment reunirà més de 400 experts internacionals que compartiran coneixements i abordaran els nombrosos desafiaments que comporta la transformació urbana. En un escenari amb reptes mediambientals cada vegada més grans i una complexa situació geoestratègica en l’escenari global, els líders urbans reflexionaran sobre com les ciutats poden aportar el seu gra de sorra per fer del món un lloc millor. Per abastar totes les possibilitats, el programa congressual de SCEWC s’estructurarà en vuit eixos temàtics: Economia, Tecnologies Habilitadores, Energia i Medi Ambient, Governança, Infraestructures i Edificis, Vida i Inclusió, Mobilitat i Seguretat.

El director de Smart City Expo World Congress, Ugo Valenti, ha afirmat que “a sis mesos de la inauguració de Smart City Expo 2022, ja tenim el 80% de l’espai d’exposició reservat i esperem més de 24.000 assistents al novembre. Això ens retornarà a les xifres anteriors a la pandèmia, cosa que subratlla no només la importància de les ciutats per al futur de la humanitat i del planeta, sinó també que Smart City Expo és l’esdeveniment mundial de referència per a l’ampli ecosistema de transformació urbana, ara més que mai.”

Infraestructures i mobilitat
Entre els diversos aspectes clau que intervenen en el disseny i construcció de ciutats intel·ligents hi ha les infraestructures eficients i la mobilitat sostenible. Aquests dos temes tindran esdeveniments propis celebrats en el marc del SCEWC. La segona edició de Tomorrow.Mobility se centrarà a promoure el disseny i l’adopció de nous models de mobilitat urbana. Coorganitzat amb EIT Urban Mobility, una iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, organisme de la Unió Europea, l’esdeveniment compta també amb el suport d’empreses i institucions de primer nivell.

En aquesta mateixa línia, l’edició de 2022 del SCEWC estrenarà Tomorrow.Building, una nova àrea centrada en les noves solucions tecnològiques vinculades a la construcció, com la impressió 3D, la robòtica, l’IoT i el BIM (Building Information Modelling), així com els nous materials. L’objectiu principal és crear un fòrum perquè sorgeixin noves idees disruptives en l’ampli sector de la construcció i les infraestructures.

Materials innovadors, els maons del futur
D’altra banda, SCEWC acollirà per segona vegada PUZZLE X. Després del debut de 2021, Barcelona acollirà una nova edició d’un esdeveniment que pretén aprofitar el potencial dels nous materials per resoldre alguns dels reptes als quals s’enfronta la nostra societat. Entre les tecnologies clau analitzades figuren els materials quàntics, els materials de baixa dimensió, els materials 2D com el grafè, els materials avançats i els compostos intel·ligents, que han demostrat tenir un gran potencial en indústries com l’energia, la mobilitat, la sanitat, el transport, la construcció, l’electrònica, el tèxtil i la connectivitat, entre d’altres.