Referent europeu de la indústria de productes del mar

El recinte de Gran Via acull del 22 al 24 de setembre la tercera edició de Seafood Expo Southern Europe. Es tracta del saló de referència a Europa de la indústria del peix i productes del mar.

S’adreça a compradors d’aliments marins, importadors, majoristes i distribuïdors per a supermercats i restaurants. En aquesta convocatòria, reuneix l’oferta d’expositors de 25 països, entre els quals destaquen Argentina, Canadà, Xina, Croàcia, Dinamarca, Equador, Marroc, Països Baixos, Noruega, Tunísia, Turquia i EUA

La fira exhibirà peix i marisc, ja sigui fresc, congelat, en conserva, fumat, salat, processat o envasat, així com maquinària i equipament per a la seva elaboració. Organitza, a més, un complet programa d’activitats com conferències, tallers i demostracions culinàries impartides per experts del sector i coneguts xefs.

Espanya és una gran potència pesquera, amb un volum de negoci de més de 9.000 milions d’euros el 2013, i forma part dels països que més peix consumeixen. L’any passat, es van comercialitzar més de 1.200 milions de quilos i cada espanyol va consumir una mitjana de 26,8 quilos, segons el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

El saló Seafood Expo Southern Europe està organitzat pel grup nord-americà Diversified Business Communications en col·laboració amb Alimentaria Exhibitions, companyia de Fira de Barcelona. Diversified és promotor així mateix de les edicions que celebra a Brussel·les, Hong Kong i Boston.

Barcelona, setembre 2014