Smart City Expo Kyoto posa el focus en la creació d’un futur sostenible

Del 3 al 4 d’octubre té lloc una nova edició de l’Smart City Expo Kyoto, esdeveniment per a debatre sobre les ciutats intel·ligents al Japó. Reuneix 100 empreses especialitzades en la indústria 4.0 i espera rebre a més de 10.000 assistents.

 

Amb l’objectiu de promoure el desenvolupament econòmic i donar resposta a les necessitats socials actuals, Smart City Expo Kyoto aborda, entre altres temes, el paper de les tecnologies disruptives en la construcció de les ciutats del futur. El programa inclou sessions sobre robòtica aplicada, intel·ligència artificial o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El congrés també planteja problemàtiques socials derivades dels models urbanístics tradicionals com la pèrdua de vitalitat social o la despoblació en àrees rurals. En aquest sentit, alguns dels seminaris s’emmarquen dins del concepte japonès ‘Societat 5.0’, que consisteix a posar a la persona al centre de les transformacions tecnològiques per a millorar la seva qualitat de vida. L’esdeveniment mostrarà així mateix avanços tecnològics aplicables a sectors com l’urbanisme sostenible o les finances digitals ‘fintech’.

Smart City Expo Kyoto s’emmarca en l’estratègia d’internacionalització de l’Smart City Expo World Congress, principal cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona i que se celebra en el recinte de Gran Via. Juntament amb Kyoto, formen part de la xarxa d’esdeveniments de l’Smart City Expo els congressos celebrats en Curitiba (el Brasil), Atlanta (els EUA), Buenos Aires (l’Argentina), Jaipur (l’Índia) i Mèxic, entre altres.

Barcelona, octubre de 2019