Mèxic aterra a Barcelona per promocionar el seu patrimoni a través dels Pobles Màgics

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, ​​acollirà del 22 al 24 d’abril el Primer Tianguis Internacional dels Pobles Màgics. L’esdeveniment, organitzat pel Govern de Mèxic i destinat tant al públic general com als professionals i empreses del sector, vol mostrar al món “la nova cara turística de Mèxic” amb una oferta centrada en la sostenibilitat, l’autenticitat i el patrimoni a través de la bellesa dels seus pobles màgics. Durant tres dies reunirà gastronomia, folklore, artesania, conferències i propostes per promocionar i comercialitzar l’oferta de les destinacions.

Tianguis és una paraula provinent d’una llengua prehispànica (del náhuatl tiyānquiztli) que significa mercat, lloc d’intercanvi i convivència. Per la seva banda, els Pobles Màgics és un programa promogut per la Secretaría de Turismo (Sectur) per revalorar 132 poblacions del país que han preservat el llegat històric, gastronòmic i cultural.

Barcelona, ​​una ciutat “culturalment icònica”, va ser seleccionada per acollir el Primer Tianguis Internacional dels Pobles Màgics. És la primera vegada que l’exposició surt de les fronteres del país per donar-se a conèixer entre el mercat europeu i preveuen edicions futures en altres ciutats del món.

L’esdeveniment, amb entrada gratuïta, està destinat tant al públic general que vulgui descobrir les destinacions més íntimes de Mèxic com als professionals i els operadors del sector turístic. En concret, els assistents podran comprar viatges, reservar allotjaments i rutes, visitar la zona d’exposició de les destinacions, descobrir i comprar artesania, establir relacions comercials o assaborir la gastronomia.

En total, ocuparà una superfície del CCIB de 4.600 metres quadrats i comptarà amb la participació presencial de 14 estats i 11 destins, que representen 72 Pobles Màgics, mentre que els 60 pobles restants estaran presents a través d’una plataforma digital.

Intensa agenda culinària, cultural i de negocis

Segons l’organització, un dels pavellons que es preveu més concorregut serà el de la gastronomia. Liderat per la reconeguda xef Rita Sánchez, durant els tres dies de l’exposició se serviran platets amb els sabors prehispànics que es preserven, així com la cuina mexicana resultat de la fusió de dos mons, seguint les receptes de cuineres i cuiners de diferents Pobles Màgics. Entre les propostes hi haurà cebiche de peix d’Isla Mujeres; un típic mole negre d’Oaxaca; un rostit del nord de Nuevo León; clàssiques tortitas de  gambeta de Tlatauquitepe; pozolito blanc de Guerrero o receptes ancestrals de Michoacán, a més de diferents postres tradicionals.

A les demostracions de cuina s’hi afegirà un gran auditori amb un escenari per acollir les actuacions de mariachis, folklore tradicional, el lliurament de premis internacionals, els reconeixements als Pobles Màgics i les conferències magistrals. Altres ingredients de l’esdeveniment seran l’exposició del Tenango més gran del món: un mural gegant de 105 m² elaborat 1.270 artesans, emprant 75 quilòmetres de fil vela, un espai per a un gegantí alebrije alat, un tradicional altar de morts per honrar la memòria dels difunts i una mostra de vestits típics mexicans.

Finalment, el pavelló digital i de negocis facilitarà la comercialització dels productes turístics dels diferents pobles, a través de cites de negocis entre els més de 200 expositors i prestadors de serveis turístics de Mèxic amb els compradors internacionals especialitzats de 15 països.

Comunicació CCIB

David Jiménez

93 230 10 00 – 674 033 249 / djimenez@ccib.es

Premsa Pueblos Mágicos

Marina Córdoba

mcordoba@gpoeuroamerica.com

https://pueblosmagicosinternacional.com/