Les criatures Pokémon envaeixen el Saló del Manga

El recinte de Montjuïc acull, del 30 d’octubre al 2 de novembre, el Saló del Manga de Barcelona, un dels més importants del món en la seva especialitat celebrats fora del Japó. En aquesta edició, celebra el seu 20è aniversari amb la saga Pokémon com a gran protagonista i registrant nou rècord d’espai i activitats.

El certamen, cita obligada per als aficionats al manga i l’anime, ocupa 50.000 mrepartits entre els palaus 1, 2 i la plaça de l’Univers. Com a novetat, s’ha creat aquest any l’espai L’esperit del Japó sobre la cultura tradicional nipona, l’espiritualitat i les teràpies naturals.

Destaca també la zona de gastronomia japonesa, on en aquesta convocatòria es fa un taller impartit per cuiners de restaurants amb estrella Michelin, i les habituals àrees dedicades a les publicacions de manga, l’animació japonesa, els concursos de cosplay (aquells que es vesteixen dels seus personatges d’anime i còmic favorits), els concerts i les exposicions. A més, el saló compta amb la presència d’autors de primer nivell com Takeshi Obata, Kenzo Hanazawa i Tahehiko Inoue.

L’estrella convidada aquest any és Pokémon amb activitats centrades en aquestes populars criatures, especialment en la més famosa: Pikachu. S’han organitzat, entre d’altres propostes, una concentració de cosplay, una exposició, tallers, projecció de pel•lícules, espais de photocall per alscosplayers i zona de videojocs temàtics.

El Saló del Manga està organitzat per Ficomic.

Barcelona, octubre de 2014