‘La Ciutat dels Somnis’ tanca una edició marcada per la sostenibilitat i la diversió

‘La Ciutat dels Somnis’, el nou Festival de la Infància, –una de les cites imprescindibles de les festes de Nadal a Barcelona– tanca aquesta tarda la seva tercera edició en què ha consolidat el seu nou format que uneix diversió, educació, jocs, esports i valors. En aquesta edició, que s’ha celebrat del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener amb més de 120 activitats i experiències per a tota la família, ‘La Ciutat dels Somnis’ ha tingut com a principal eix temàtic la divulgació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de les Nacions Unides (ONU).

L’esdeveniment, que ha ampliat el nombre de dies perquè els nens i nenes de fins a 12 anys i les seves famílies es poguessin divertir durant les vacances de Nadal, ha recreat una ciutat imaginària en 17.000 metres quadrats del Palau 2 i la Plaça de l’Univers on institucions, organitzacions i associacions han donat a conèixer com es pot aconseguir un futur més sostenible mitjançant la implementació dels ODS de l’ONU. A poques hores per al tancament, l’organització de ‘La Ciutat dels Somnis’ calcula haver rebut prop de 35.000 visitants.

La presidenta de ‘La Ciutat dels Somnis’, Núria Basi, ha mostrat la seva satisfacció per l’edició d’aquest any en què “hem apostat per un innovador model en què es combina la diversió i la formació pedagògica, a través de l’anomenat edutainment perquè els més petits aprenguin jugant”. Basi ha destacat, així mateix, “el fet que el saló hagi contribuït a difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible” entre els visitants.

Així, ‘La Ciutat dels Somnis’ ha presentat un disseny de saló en el qual el 40% dels materials procedien del reciclatge, s’ha eliminat la moqueta als passadissos i zones comunes, s’ha fet servir paper reciclat en invitacions i acreditacions o s’ha suprimit ampolles i gots de plàstic, entre altres accions, de foment de la sostenibilitat.

Entre el més de centenar d’activitats programades, a les quals els nens i nenes han pogut jugar a imaginar-se el seu futur com a adults, han destacat diversos espais que recreen una ciutat com l’Ajuntament, la Diputació, la llar d’infants, el supermercat, la clínica veterinària, el cinema, el port, la fira de mostres, un parc tecnològic o una gran zona esportiva.

En aquest sentit, milers de nens i nenes han omplert els estands de la Fundació de l’FC Barcelona, ​​el RCD Espanyol i la Secretària General de l’Esport o la Pista Multiesportiva en què, a més de practicar els seus esports favorits, han conegut els valors que comporten associats com l’esforç, el respecte a l’oponent o la solidaritat. Altres punts amb més afluència de públic han estat la pista de Smart mobility de patinets elèctrics, l’escape room, l’atelier o el gran escenari de festival.

En la seva vessant més solidària, ‘La Ciutat dels Somnis’ ha col·laborat aquest any amb la fundació ‘Soñar Despierto’, ha lliurat més de 2.500 invitacions a entitats socials que tenen com a objectiu ajudar les famílies més desfavorides i donarà part del material utilitzat en el saló, així com divers material escolar, a associacions vinculades amb la infància i l’adolescència.

Organitzat per Fira de Barcelona, ​​’La Ciutat dels Somnis’ ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ​​la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, ​​i amb la col·laboració de més de 40 entitats, institucions i organitzacions.