Fira i Mediapro produeixen SmartCityLive, esdeveniment digital i plataforma de continguts per a ciutats intel·ligents

Smart City Live (SCL), la edició digital de Smart City Expo World Congress (SCEWC), comptarà amb una innovadora plataforma que retransmetrà les conferències i ponències del nou esdeveniment en directe i amb una realització televisiva, a la que es podrà accedir també mitjançant un sistema de vídeos a la carta. Per fer-ho, Fira de Barcelona ha arribat a un acord amb Grup Mediapro per a la creació d’una gran plataforma digital de continguts audiovisuals que perdurarà més enllà del certamen com referent en el coneixement i debat dels principals reptes de les ciutats i la innovació urbana.

Smart City Live reunirà del 17 al 18 de novembre en un format virtual, a causa de l’actual conjuntura, als principals protagonistes, institucions i experts internacionals sobre ciutats intel·ligents en una nova proposta virtual i interactiva que s’estructurarà en dos blocs: un programa de televisió que es retransmetrà en directe la primera jornada, i una segona que acollirà workshops i esdeveniments paral·lels online, que es distribuiran també a la plataforma en diferents formats.

En aquest sentit, Grup Mediapro, referent del sector audiovisual europeu, serà l’encarregat d’elaborar i operar la plataforma tecnològica per a la distribució dels continguts de Smart City, Live, tant durant la celebració de l’esdeveniment com al llarg de l’any, així com la producció d’altres continguts de la plataforma. El certamen tindrà així un sistema d’emissió en directe i de vídeo a la carta (Video on Demand), o televisió a la carta, perquè les persones inscrites puguin veure les ponències, conferències i altres continguts audiovisuals tant en el moment de la seva celebració com després d’ella.

A més, el programa de conferències i workshops s’enregistrarà en un gran plató de més de 500 m2 de l’edifici de Mediapro al 22@ de Barcelona, que es convertirà durant els dos dies de Smart City Live en un escenari televisiu per a la creació dels continguts en directe i vídeo a la carta. Aquests continguts comptaran amb realització televisiva i seran enregistrats i difosos amb l’última tecnologia.

El director de SCEWC, Ugo Valenti, destaca que “en uns moments tan complexes, Smart City Expo World Congress, fa un pas més com a líder en els esdeveniments sobre ciutats intel·ligents. El nostre objectiu és que la nova plataforma de Smart City Live sigui la base d’un hub de coneixement sobre ciutats intel·ligents i un referent en la distribució global de continguts. Comptar amb l’experiència i la tecnologia de Mediapro és per a nosaltres tota una garantia per seguir creixent i innovant”.

La directora d’Innovació i Nous Negocis del Grup Mediapro, María Carmen Fernández, assegura que “la innovació en el món digital té molt a veure amb la generació de contingut rellevant, però també amb la multicanalitat, interactivitat i usabilitat amb la qual s’ofereix al públic final. Smart City Live té una gran oportunitat de posicionar-se de forma global per a tots els consumidors de continguts especialitzats en ciutats intel·ligents i, com a partner de Fira de Barcelona, Mediapro posarà tota la seva experiència per aconseguir-ho”.

Nova plataforma 365 a l’any
Aquesta plataforma potenciarà també la nova iniciativa de SCEWC Tomorrow.City, pensada precisament per oferir a empreses i administracions públiques recursos sobre tecnologia, formació, investigació i inversió durant tot l’any. D’aquesta manera, comptarà amb les eines tecnològiques més innovadores per accelerar l’impuls de les ciutats sostenibles i inclusives a través de quatre àmbits d’acció diferents: el coneixement, els negocis, la formació i el talent, i la difusió.

Barcelona, 6 d’octubre de 2020