Fira de Barcelona serà seu de grans congressos mèdics al segon semestre de l’any

Tornen els grans congressos mèdics a Fira de Barcelona. Durant el segon semestre del 2022 se celebraran una vintena d’esdeveniments d’aquest àmbit que congregaran més de 60.000 experts. El calendari arrenca avui amb el Congrés Mundial de Càncer Gastrointestinal al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira, i el seguiran a partir de l’agost les trobades europees de Cardiologia i de Respiració, les més importants del món en la seva especialitat, que tindran lloc al recinte de Gran Via. La institució reforçarà així el seu posicionament, i el de Barcelona, ​​com a seu d’importants trobades del sector de la salut i científic.

Més de 3.200 experts de 95 països es donen cita al Congrés Mundial de Càncer Gastrointestinal organitzat per ESMO (European Society for Medical Oncology), que comença avui i fins el 2 de juliol al CCIB per donar a conèixer els últims avenços en tractament d’aquesta malaltia.

Es tracta del primer de la vintena d’esdeveniments d’àmbit mèdic previstos per al segon semestre de l’any. Un dels més destacats és el Congrés de la Societat Europea de Cardiologia (ESC Congress), el més important del món en la seva especialitat que aquest 2022 commemora el seu 70è aniversari. És la vuitena vegada que se celebra a Fira de Barcelona i espera reunir, del 26 al 29 d’agost, prop de 15.000 experts de 150 països al recinte de Gran Via. Comptarà amb un programa científic de primer nivell en què es presentaran les novetats en prevenció, detecció i tractament de les malalties cardiovasculars, posant el focus en la imatge cardíaca.

El seguirà, del 4 al 6 de setembre, el Congrés de la Societat Europea de Respiració (ERS), que tria per tercera vegada Fira per a la seva trobada anual. És l’esdeveniment més gran sobre medicina respiratòria amb la participació de prop de 10.000 especialistes i comptarà amb més de 400 sessions científiques i educatives. Així mateix, tindran lloc els congressos mundials de Vacunes, d’Esterilització i d’Hematologia, la trobada europea d’Urologia Robòtica i les reunions anuals de la Societat Espanyola d’Hematologia i Hemoteràpia (SEHH) i de la Societat Espanyola de Trombosi i Hemostàsia (SETH).

Per la seva part, el CCIB acollirà a partir de setembre el Congrés Internacional d’Oncologia Pediàtrica (SIOP), el més important del món en càncer infantil, així com les trobades europees de Radiologia (CIRSE), Medicina Nuclear (EANM), Càncer de Mama (EBCC- European Breast Cancer Conference), Pediatria (EAPS), Dermatologia (5CC World Congress), Atròfia Muscular Espinal (SMA) i Teràpies per al Tractament de Càncer (EORTC-NCI-AACR SYMPOSIUM), entre d’altres.

Amb aquest intens calendari d’esdeveniments medico-sanitaris, Fira de Barcelona reforça la seva estratègia per atraure trobades europees i mundials d’aquesta especialitat en línia amb el posicionament destacat de Barcelona en l’àmbit de la salut.

 

Barcelona, 29 de juny de 2022

Àrea de Comunicació
93 233 26 59
sbilurbina@firabarcelona.com