Fira de Barcelona se suma al Compromís “Net Zero Carbon Events”

Fira de Barcelona s’ha adherit al Compromís “Net Zero Carbon Events” del Consell de la Indústria d’Esdeveniments (JMIC), que s’ha proposat reduir un 50% les emissions de gasos d’efecte hivernacle el 2030 i aconseguir les zero emissions netes de carboni el 2050. La iniciativa, que s’ha presentat a la Cimera Mundial sobre el Clima COP26, és l’acció més global impulsada pel sector dels esdeveniments i les reunions a escala mundial per abordar el canvi climàtic i complir amb els objectius de l’Acord de París.

Fira de Barcelona és una de les 100 organitzacions que s’han unit al Compromís “Net Zero Carbon Events”, que compta amb el suport de la Secretaria de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC).

El director general de Fira de Barcelona, ​​Constantí Serrallonga, ha destacat la importància d’impulsar una acció conjunta de la indústria dels esdeveniments per donar un pas més en la lluita contra el canvi climàtic, perquè els esdeveniments són una eina eficaç per llançar solucions globals i, al mateix temps, tenim la responsabilitat com a sector econòmic i motor social de minimitzar l’impacte de la nostra activitat sobre l’entorn”. Així mateix, afegeix que l’adhesió de Fira de Barcelona a aquesta iniciativa “reforça la nostra aposta ferma per la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, en línia amb el nostre compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU, que materialitzem amb accions que fomenten el consum d’energies 100% renovables, el reciclatge i l’economia circular, entre d’altres, així com a través de l’organització d’esdeveniments relacionats amb la sostenibilitat com Smart City Expo World Congress o Tomorrow.Mobility”.

La iniciativa “Net Zero Carbon Events” establirà un full de ruta per a les organitzacions adherides, que inclourà el desenvolupament d’una metodologia comuna per mesurar les emissions de carboni, directes o indirectes, generades pel sector dels esdeveniments i les reunions i la seva cadena de subministrament, promovent la comunicació i compartint les millors pràctiques. Aquesta col·laboració es farà extensiva també a proveïdors, clients i altres sectors vinculats.

Més informació a: www.netzerocarbonevents.org

Compromís amb la sostenibilitat
Fira de Barcelona també està adherida al Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere i participa de forma activa al programa BCN Sustainable Tourism de Turisme de Barcelona i a la Xarxa BCN+Sostenible. La institució, així mateix, ha obtingut la certificació ISO 14001, la norma més reconeguda a nivell internacional en matèria de gestió ambiental, va ser seleccionada als “101 Exemples Empresarials d’Accions Pel Clima 2020” i compta amb el Sustainable Development Award (2017) de la UFI, principal associació de fires del món, per contribuir a fer que Barcelona es converteixi en destinació de referència en matèria de sostenibilitat firal.

Barcelona, 11 de novembre de 2021

Comunicació de Fira de Barcelona
93 233 26 59
sbilurbina@firabarcelona.com