Fira de Barcelona i GL events signen un acord de col·laboració estratègica internacional

Fira de Barcelona es farà càrrec de la gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) a partir del mes de novembre de 2021 i, gràcies a un acord signat ahir, s’assegura la transició progressiva en la gestió del CCIB, el seu nivell d’activitat i els llocs de treball. També es contempla la possibilitat d’emprendre conjuntament nous projectes internacionals.

L’acord entre Fira de Barcelona i GL events, que es perllongarà més enllà del 2021 amb la col·laboració comercial i de provisió de serveis per part de l’operador francès, reforça així aquest important espai congressual de Barcelona i les sinergies entre ambdues organitzacions.

En aquest sentit, s’estableix que a partir d’ara i fins que Fira es faci càrrec de la gestió del CCIB, les dues organitzacions comercialitzaran conjuntament els espais del recinte per a esdeveniments que s’hi celebrin entre els mesos de novembre de 2021 i 2026, mantenint així l’aportació a l’activitat i l’ocupació d’aquest centre congressual barceloní situat a l’àrea del Besòs.

L’objectiu, a més d’assegurar els llocs de treball del CCIB i el model de negoci, és facilitar el traspàs i generar sinergies durant aquest període de transició en benefici del propi centre de convencions, els clients i el posicionament firal de la ciutat.

D’altra banda, l’acord contempla la possibilitat de dur a terme noves oportunitats de col·laboració estratègica a nivell internacional entre la multinacional francesa, GL events, i Fira de Barcelona per desenvolupar nous projectes, preferentment a Àsia i Amèrica Llatina.

L’Ajuntament de Barcelona, ​​titular del CCIB, va adjudicar la gestió del mateix a Fira de Barcelona a partir de novembre de 2021 per un període de 25 anys. Actualment, el CCIB està gestionat per l’empresa GL Events CCIB SL, de la qual formen part la multinacional francesa GL events, amb un 80% del capital, l’Ajuntament de Barcelona amb un 12% i el Gremi d’Hotels de Barcelona amb el 8% restant.

L’esforç d’un gran equip professional, així com la confiança en el futur d’una zona de la ciutat poc urbanitzada en aquest moment com l’àrea Fòrum, van fer possible que GL events apostés pel Centre de Convencions Internacional de Barcelona fa ara més de 15 anys.

El CCIB, que compta amb més de 100.000 metres quadrats, va facturar el 2018 prop de 38 milions d’euros després de celebrar 119 esdeveniments diversos. Des de la seva entrada en funcionament, el 2004, ha acollit més de 1.500 esdeveniments de tot tipus com congressos, convencions, esdeveniments culturals i concerts, amb més 6,8 milions d’assistents.

*Peu de foto (d’esquerra a dreta): Marc Rodríguez, director general del CCIB; Pau Relat, president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona; Olivier Ginon, president del grup GL events; i Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona.

Barcelona, ​​15 de gener de 2020

Direcció de Comunicació Fira de Barcelona
93 233 26 82 / alosada@firabarcelona.com / sbilurbina@firabarcelona.com

Comunicació CCIB
93 230 10 00 – 674 033 249 / djimenez@ccib.es