Fira de Barcelona expandeix el seu negoci internacional amb acords a Doha i l’Havana

Fira de Barcelona ha guanyat el concurs internacional per gestionar, juntament amb l’operador Elan Qatar, el nou recinte firal de l’Orient Mitjà, Doha Exhibition and Convention Center. D’altra banda, ha signat un conveni amb l’organisme governamental cubà Grup Empresarial Palco per definir la planificació i organització de salons especialitzats en el recinte de l’Havana Pabexpo. D’aquesta manera, Fira reforça la seva estratègia internacional i es posiciona com a organitzador global d’esdeveniments.

La joint venture formada per Fira de Barcelona i Elan Qatar ha guanyat el concurs internacional per ser l’operador integral del nou recinte firal del país durant els propers cinc anys. Aquesta aliança empresarial s’encarregarà de la gestió del recinte i d’atreure i coorganitzar nous salons i congressos en el modern recinte construït aquest mateix any pel Ministeri de Turisme de Qatar.

Fira de Barcelona ja coorganitza, conjuntament amb Elan Qatar, des de fa dos anys el saló de l’automòbil, Qatar Motor Show, i el Doha Jewellery and Watches Exhibition, celebrats el passat mes de febrer al Qatar National Convention Center, i està previst que coorganitzi dos nous salons, un de cosmètica i un altre destinat a la infància aquest mateix any, així com altres de diferents àmbits, com el multimèdia i d’articles de luxe, el 2016.

D’altra banda, Fira ha arribat a un acord amb el govern de Cuba, a través del Grup Empresarial Palco, que gestiona els dos recintes firals del país, Expo Cuba i Pabexpo, i el Palau de Congressos de l’Havana, per dissenyar i organitzar una nova cartera de salons i congressos especialitzats per sectors econòmics, ja que actualment Cuba se centra només en fires multisectorials. La institució barcelonina s’encarregarà així mateix de col·laborar en la captació d’empreses a aquests certàmens i de la seva comercialització internacional.

Aquests dos acords potencien l’estratègia que Fira de Barcelona ve desenvolupant en els últims anys per impulsar la seva presència a l’exterior i sobretot donar suport a la internacionalització i generar noves oportunitats de negoci per a les empreses que hi participen en els seus salons. En aquest sentit, Fira, a més d’aquestes activitats a Doha i l’Havana, participa en l’organització d’Smart City Expo a Kyoto, Mont-real i Puebla (Mèxic) que tindrà lloc el 2016. Igualment, coorganitza Alimentaria Lisboa i Alimentaria Mèxic, el Fòrum Santé a Mont-real i gestiona la participació a Construmat Ficons (Recife, Brasil). Així mateix, ha signat acords per prestar serveis de consultoria sobre gestió firal en diferents països com Canadà, Xile i Mongòlia.

La creixent presència exterior de la institució firal, unida a la intensa activitat en els seus recintes de Montjuïc i Gran Via i la seva dimensió com a plataforma per als negocis amb la captació de grans esdeveniments internacionals, contribueixen al progressiu posicionament de Fira com a organitzador global d’esdeveniments.

Davant la cada vegada més gran expansió del negoci internacional, la institució ha constituït la societat Fira Barcelona International Exhibition and Services SL, cent per cent de la seva propietat, destinada exclusivament a la gestió de la seva activitat a l’exterior.

Barcelona, 22 d’abril de 2015