Fira de Barcelona dona dues tones de menjar a menjadors socials saturats pel Covid-19

Fira de Barcelona i l’ONG Nutrició Sense Fronteres han lliurat 2.066 kg d’aliments a diferents consumidors i centres socials saturats a causa del confinament per la pandèmia del Covid-19. Les instal·lacions, ubicades totes a l’àrea metropolitana de Barcelona, han rebut cereals, fruits secs, verdures i hortalisses, llegums, suc, llet i mantega, entre altres productes.

Es tracta de material que GastroFira, el departament intern de restauració de Fira de Barcelona, tenia al seu magatzem ubicat al recinte de Gran Via i que ha volgut distribuir a través de Nutrició Sense Fronteres, l’organització amb la qual col·labora habitualment per aprofitar els excedents alimentaris dels salons celebrats a Fira. Els productes s’han portat als centres Sala Baluard (Barcelona), Metzineres (Barcelona), Lluís Companys (Barcelona), Formació i Treball (Barcelona) i La Torrassa (L’Hospitalet de Llobregat).

Amb aquesta acció, la institució firal vol seguir contribuint en la lluita contra els efectes de la pandèmia del Covid-19. La donació d’aliments se suma a la cessió del palau 7 del recinte de Montjuïc on s’ha ubicat un centre d’acollida per a persones en situació de vulnerabilitat. La instal·lació ha obert les seves portes aquest dimecres amb 225 places que ja han estat ocupades i podria ampliar la seva capacitat operativa fins el miler d’ocupants.

Barcelona, 27 de març del 2020