Fira de Barcelona cuina menjar per a hospitals i residències de diverses ciutats espanyoles

L’equip de Gastrofira, el departament intern de càtering de Fira de Barcelona, ha començat a cuinar menús que es distribuiran en hospitals i residències de la tercera edat de Barcelona i altres localitats espanyoles. Gràcies a la capacitat de producció de la cuina central situada al recinte de Gran Via, la institució firal continuarà contribuint a la lluita per pal·liar els efectes derivats del COVID-19 mitjançant l’elaboració durant els pròxims dies d’una comanda de 17.000 racions.

Davant el sobtat augment de la demanda en hospitals i residències, Gastrofira subministrarà el menjar elaborat a les seves cuines a una de les empreses habitualment encarregades del càtering d’aquests centres, que s’encarregarà de la seva distribució. La previsió inicial és preparar 1.000 dinars i 1.000 sopars pels pròxims dies, 17.000 racions en total, que només s’hauran de escalfar i servir.

En l’actual context, Fira de Barcelona ha augmentat substancialment les mesures de seguretat i higiene en la producció. A més de les prevencions habituals -com l’ús de mascaretes, bates i guants-, ha dissenyat protocols específics per a cada un dels processos de recepció, producció, envasat i expedició, evitant en tot moment el contacte entre treballadors, tant a la zona de treball com en les àrees comunes com vestuaris, menjador i espais de descans.

Aquesta acció se suma a d’altres iniciatives dutes a terme en els últims dies per la institució firal davant la greu situació sanitària com són la col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat per habilitar un hospital temporal anomenat Fira Salut al recinte de Gran Via i la cessió del Palau 7 (Victòria Eugènia) del recinte de Montjuïc per al seu ús com a centre d’acollida de persones en situació vulnerable, així com la donació de menjar a menjadors socials saturats en col·laboració amb l’ONG Nutrició Sense Fronteres.

Barcelona, 30 de març de 2020

Folc Lecha
932 333 555
flecha@firabarcelona.com