Fira de Barcelona crea el saló BforPlanet per impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Fira de Barcelona reforça la seva aposta per la sostenibilitat i llança BforPlanet, un saló centrat en l’impuls al sector privat dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de Nacions Unides (ONU). El certamen, que compta amb el suport de el Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, s’emmarca en l’estratègia de la institució pel foment de l’activitat econòmica sostenible, l’ús responsable dels recursos, la protecció del medi ambient i el compromís amb els ODS.

El nou esdeveniment, que tindrà lloc de l’26 a el 28 de maig pròxims al pavelló 1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, se celebrarà simultàniament amb Innovate4Climate, certamen especialitzat en finançament, inversió i mercats climàtics que organitza el Banc Mundial.

En la seva presentació, que ha tingut lloc avui al Palau de la Música, han participat representants de les institucions entre els quals han destacat la vicepresidenta quarta de Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, així com directius d’empreses i entitats com Agbar, Basf, Bayer, Caixabank, Cellnex, Damm, FCBarcelona, MNG, Nissan, Orange, Renfe, Repsol, Sorigué, Telefonica, Toyota, Unilever, Vodafone i Vueling, entre d’altres.

BforPlanet constarà de tres àrees que, sota els noms Be Inspirational, Be Proactive i Be Synergy, celebraran conferències per impulsar l’aplicació dels ODS, mostraran projectes i eines concretes per aconseguir-ho i oferiran espais de negoci i col·laboració entre entitats.

El president de el Consell d’Administració de Fira de Barcelona i del saló, Pau Relat, ha afirmat que aquest nou esdeveniment s’emmarca en l’estratègia de la institució firal d’apostar decididament per la sostenibilitat i ha assegurat que “Fira, que té molt present la importància de l’entorn, és conscient de l’impacte que tenen les fires, però també del fet que poden ser grans caixes de ressonància d’una acció decidida a favor de la sostenibilitat i treballar per un planeta millor que llegar a les futures generacions”.

Conferències i zona expositiva
Les conferències de Be Inspirational es dividiran en dos blocs. El primer, sota la denominació Leadership Summit, reunirà ponents de prestigi internacional provinents d’àmbits diversos com l’empresarial, la política o la investigació científica, mentre que el segon anomenat Challenge Sessions, agruparà la resta de conferències distribuïdes per àmbits temàtics.

La zona expositiva del certamen, Be Proactive, acollirà un centenar d’estands en els quals diferents empreses i institucions exposaran els seus projectes en matèria d’ODS i la seva contribució en aquest àmbit. A més, a l’espai expositiu també s’ubicarà la Innovation Plaza, una zona on es podran veure les últimes novetats i projectes que poden contribuir a la ràpida implementació d’accions per incorporar els ODS a qualsevol organització.

Barcelona, 30 de gener de 2020

Folc Lecha
932 333 555
flecha@firabarcelona.com