Fira de Barcelona celebra la pròrroga del MWC Barcelona fins el 2030

Fira de Barcelona ha mostrat la seva satisfacció per l’anunci avui de GSMA de prorrogar la celebració del MWC Barcelona a la capital catalana fins el 2030. La institució firal ha atribuït la decisió al treball de totes les institucions implicades i a l’èxit en l’organització del congrés des de la seva arribada a Barcelona el 2006.

La institució firal considera que la continuïtat de l’esdeveniment més important del món en l’àmbit de les tecnologies mòbils fins com a mínim el 2030 és una magnífica notícia per a Barcelona i per a Catalunya, tant per l’impacte econòmic associat a la celebració del congrés com pel llegat impulsat des de la Mobile World Capital, que potencia l’ecosistema tecnològic de Catalunya.

El president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha volgut “agrair a GSMA la confiança en la ciutat, en Fira de Barcelona i en un projecte conjunt en el qual la cooperació entre totes les institucions implicades, com la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri d’Economia i Turisme de Barcelona, ha estat clau”. “A l’èxit de les edicions precedents del congrés s’hi ha sumat un lligam molt estret teixit amb GSMA al llarg dels anys que s’ha reforçat encara més durant la pandèmia, consolidant Fira de Barcelona com un espai de consens on aquests esdeveniments troben l’entorn ideal per créixer i consolidar-se”, ha afegit Relat.

Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha volgut agrair a GSMA que “hagi destacat com a element diferencial el model de Barcelona com a ecosistema únic per a l’establiment i celebració d’esdeveniments internacionals, en el que les característiques de la ciutat, l’excel·lència dels recintes i els equips de Fira, i la implicació de les administracions juguen un paper essencial”.

Un esdeveniment estratègic

Des de la seva arribada a Barcelona l’any 2006 amb el nom de 3GSM World Congress, l’esdeveniment més important del món en l’àmbit de la tecnologia i les comunicacions ha crescut de manera ininterrompuda i ha convertit la capital catalana en un hub tecnològic mundial. Els estudis de GSMA han xifrat l’impacte econòmic del MWC Barcelona a la ciutat aquests darrers 17 anys en més de 5.300 milions d’euros i 140.000 llocs de treball creats. A més, la constitució de la Mobile World Capital Barcelona l’any 2011 ha consolidat el llegat del certamen a la ciutat estenent-lo al llarg de tot l’any i posicionant Barcelona com un dels principals centres tecnològics d’Europa.

Barcelona, 27 de juny de 2022

Amparo Losada / Salvador Bilurbina
Tel. 93 233 26 59
prensa@firabarcelona.com