ESC Congress, el congrés de cardiologia més important del món, torna a Fira de Barcelona

Aquest divendres arrenca una nova edició d’ESC Congress, considerada la major trobada sobre medicina cardiovascular del món, que aplegarà prop de 25.000 investigadors i especialistes de 170 països per debatre i compartir els darrers avenços científics en aquest camp. La Societat Europea de Cardiologia, que organitza anualment aquest congrés en una ciutat europea, ha tornat a triar el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona per a la cita d’enguany, reforçant així el posicionament de la institució firal com a tractor de grans esdeveniments internacionals, especialment en els sectors de la salut i la tecnologia.

Després de la seva última edició presencial a París el 2019 i dos anys en format on-line a causa de la pandèmia, l’esdeveniment arriba de nou a la capital catalana on, del 26 al 29 d’agost, organitzarà el primer congrés híbrid (presencial i digital) de la seva història, coincidint amb la celebració del seu 70è aniversari.  Fira de Barcelona ja ha acollit anteriorment sis de les seves edicions, el 1992, 1999, 2009, 2014 i 2017, així com la seva coincidència amb el Congrés Mundial de Cardiologia el 2006.

ESC Congress organitza durant quatre dies gairebé 950 sessions científiques i empresarials, en les quals participen uns 3.800 ponents internacionals, entre ells 734 espanyols. L’extens programa congressual aborda més de 400 temes, des de la medicina cardiovascular general fins a totes les subespecialitats, posant, en aquesta edició, un focus especial en el diagnòstic per imatge, com a base de la presa de les decisions clíniques. Enguany destaca, així mateix, la presentació dels resultats de 36 assajos clínics sobre prevenció, insuficiència cardíaca, malaltia coronària, cures cardíaques agudes i arrítmies.

A més, es donaran a conèixer estudis sobre l’ús de la intel·ligència artificial en l’atenció cardiovascular i sobre el tractament de pacients amb Covid-19, així com diverses guies de pràctica clínica per reduir els efectes secundaris cardíacs del tractament del càncer, la prevenció de la mort sobtada, la hipertensió pulmonar i les cures de pacients sotmesos a cirurgia no cardíaca. Hi haurà, així mateix, presentacions de diverses troballes científiques amb impacte directe en esta especialitat mèdica. Alhora, ESC Congress compta també amb una zona expositiva per mostrar innovacions en fàrmacs, productes, tecnologies i solucions en cirurgia, tècniques de diagnòstic per imatge i tractaments.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, subratlla que “celebrar de nou als nostres recintes un esdeveniment de la qualitat, prestigi i magnitud de l’ESC Congress té una gran rellevància tant per a Fira com per a la ciutat ja que, més enllà de l’impacte econòmic puntual, deixa un important llegat en el seu posicionament internacional al voltant del camp de la innovació mèdica i científica”. 

Rellançament de l’ activitat firal

En aquest sentit, la celebració de l’ESC Congress  a Fira de Barcelona se suma als més de 30 esdeveniments mèdics i científics que la institució acollirà aquest any als recintes de Gran Via, Montjuïc i al CCIB, entre els quals destaca el Congrés Internacional de la Societat Respiratòria Europea o el Congrés Internacional d’Oncologia Pediàtrica, que tindran lloc els propers setembre i octubre respectivament.

A més, durant aquest primer semestre s’ha constatat el rellançament de l’activitat firal amb la celebració d’esdeveniments tan destacats como MWC Barcelona, que tindrà lloc a la capital catalana coma mínim fins al 2030 amb vocació de permanència;  ISE, esdeveniment internacional de la indústria audiovisual; Seafood Expo Global, el major saló del món sobre productes del mar;  Alimentària, una de les fires professionals més importants d’Europa en el sector de l’alimentació; o Hispack, referent firal de la indústria de l’envàs i embalatge. Fira de Barcelona prepara, a més, grans esdeveniments per a la pròxima tardor com ara Smart City Expo World Congress, IBTM o el Saló Nàutic, entre molts altres.

Barcelona, 24 d’agost de 2022

Fira de Barcelona – Departament de Premsa
Salvador Bilurbina / Maria Dolors Herranz / Albert Sas
93 233 25 41 – 23 78
prensa@firabarcelona.com

ESC Press Office
Justine Pinot
Tel: +33 (0) 7 8531 2036
Email: press@escardio.org

  • Roda de premsa inaugural ESC Congress 2022

    Dijous, 25 de agost de 2022 – 12.00h
    Lloc: Recinte de Gran Via de Fira de Barcelona
    Pot seguir-se també en directe via Twitter @EscardioNews

  • Acreditacions de premsa per a ESC Congress 2022 aquí

  • Programa científic ESC Congress 2022 aquí