Els monstres gegants del Manga prenen el recinte de Montjuïc

Del 29 d’octubre a l’1 de novembre els aficionats al còmic i l’animació japonesa tenen una cita ineludible al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Se celebra el Saló del Manga que aquest any és el més gran de la seva història amb 70.000 m2 per a exposicions, concerts i activitats relacionades amb la gastronomia i costums nipones. En aquesta edició, la literatura japonesa i els monstres gegants són protagonistes.
Hi participen autores de primer nivell com Mitsuyo Kakuta i Banana Yoshimoto, així com a creadors de Pokémon, Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto, entre molts altres.
Com a novetat, el saló ret homenatge als mítics monstres gegants japonesos amb exposicions i amb un ring de lluita, mai vist abans a Espanya, i també organitza un cicle de projeccions en exclusiva de les millors pel·lícules d’animació i d’imatge real basades en els manga més populars.
A més de l’habitual zona expositiva, hi ha un espai dedicat a la gastronomia japonesa amb restaurants -i aquest any s’afegeix la rebosteria Wagashi- i a la cultura tradicional nipona, l’espiritualitat i les teràpies naturals. Tampoc hi pot faltar l’escenari amb nombrosos concerts i les zones per als cosplayers, les exposicions i els tallers de jocs i videojocs.
El Saló del Manga està organitzat per Ficomic.
Barcelona, octubre de 2016