El saló líder mundial en turisme de negocis, IBTM World, se celebra a Fira de Barcelona

La indústria del turisme de viatges de negocis, congressos i incentius es reuneix, del 29 de novembre al 1 de desembre, al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona amb motiu d’una nova edició d’IBTM World. Es tracta del saló més important del món en aquesta especialitat que congrega més de 3.000 empreses expositores de 150 països, organitza més de 87.000 reunions de negoci i espera atraure més de 17.500 professionals. El certamen genera un important impacte sobre el sector a Espanya i sobre Barcelona, que se situa entre les primeres ciutats organitzadores d’esdeveniments del planeta.
IBTM World 2016 presentarà les novetats en destinacions, productes i serveis especialitzats en l’organització de trobades professionals amb l’oferta d’agències de viatges, operadors turístics, centres de congressos i convencions, cadenes hoteleres, ciutats i països, empreses de serveis i organitzadors d’esdeveniments internacionals.
En aquesta edició, destacarà un any més la Zona Innovació en la qual es mostren les millors solucions tecnològiques i serveis, seleccionades per experts mundials, que marcaran el sector de les reunions en el futur, així com el reconegut programa internacional de Compradors Convidats (Hosted Buyers) procedents de més de 70 països.
També tindrà un paper rellevant aquest any el Programa Formatiu amb més de 100 conferències, tallers i seminaris en què s’analitzaran les últimes tendències del sector i s’abordaran altres temes globals com l’impacte del Brexit, la innovació tecnològica, la seguretat, la sostenibilitat, el compromís amb el client i l’organització i contractació de personal. En aquesta convocatòria, IBTM World potencia el sector del turisme de negocis a Espanya -els expositors espanyols representen un 20% del saló-, dedicant novament un programa de formació exclusiu en espanyol.
Barcelona, ciutat de congressos
La celebració d’IBTM World, que té lloc a Fira de Barcelona des de 2004, genera un impacte positiu sobre el turisme de negocis a Espanya que el 2015 es va incrementar un 15,5%, arribant així fins als 5 milions de turistes que visiten el nostre país per aquest motiu. També sobre Barcelona, ja que segons Reed Travel Exhibitions, empresa organitzadora del saló, el seu impacte econòmic a la ciutat s’estima en més de 50 milions d’euros.
Segons el rànquing anual de l’ICCA (International Congress and Convention Association), Barcelona se situa en el segon lloc com a ciutat que més assistents ha rebut en les reunions organitzades en 2014 (127.468 participants) i en la tercera posició pel que fa a nombre de trobades (es van celebrar 182 el 2015).
En l’àmbit mundial, Espanya ocupa el segon lloc com a país amb més afluència en tots els esdeveniments de 2014 amb 289.039 visitants, superat només pels Estats Units, i el quart lloc en nombre de reunions organitzades (572 el 2015), per darrere dels Estats Units, Alemanya i el Regne Unit, i per davant de França i Itàlia.
Per al període 2015-2021, Barcelona ha confirmat la celebració d’un total de 223 nous congressos a la ciutat, el que equival, segons els càlculs efectuats, a més de 753.000 delegats.
En aquest sentit, és determinant el paper que juguen Fira i els seus recintes de Montjuïc i Gran Via perquè Barcelona ocupi aquesta posició en el competitiu món de les ciutats organitzadors d’esdeveniments de negocis.
Barcelona, novembre de 2016