El futur de les zones franques, a Fira de Barcelona

El Congrés Mundial de Zones Franques (AICE) ha triat Fira de Barcelona per a celebrar la seva primera edició a Europa. Reunirà al recinte de Montjuïc més de 1.500 experts per a debatre aspectes claus en la seva transformació digital. La innovació, la sostenibilitat i la digitalització seran els eixos principals de l’esdeveniment, que se celebrarà coincidint amb el saló de logística SIL.
El paper de l’economia 4.0 al sector del comerç internacional serà el tema principal del Congrés Mundial de Zones Franques 2019, que Fira de Barcelona acull entre el 26 i el 28 de juny. Sota el lema ‘Free Zone 4.0 Meets Economy 4.0′, el congrés exposarà els nous models productius i comercials derivats de la globalització i de la digitalització del sector així com el creixent impacte del comerç electrònic sobre el paper logístic de les zones franques.
Segons dades de World Free Zones Organisation, organitzadora de l’esdeveniment, les zones franques representen més de 70 milions de llocs de treball a nivell mundial. En aquest sentit, durant l’esdeveniment es presentarà el resultat anual de l’Izdihar Index, que analitza l’impacte de les zones franques en la prosperitat del seu entorn.
Durant tres dies, els congressistes podran assistir a les conferències impartides per experts en comerç internacional, visitar l’àrea expositiva i participar en les activitats de networking. D’aquesta manera, Barcelona es converteix a finals de juny en la capital mundial del comerç i la logística gràcies a la celebració a la vegada del Congrés Mundial de Zones Franques, el Saló Internacional de Logística (SIL) i E-delivery, la fira dedicada a l’ e-commerce.
Barcelona, juny de 2019