El CCIB acull CineEurope, la convenció i fira de cinema més gran d’Europa

Els estudis de Hollywood i europeus presenten del 20 al 23 de juny les pel·lícules que veuran la llum els pròxims mesos a Cineurope, la convenció més important dels professionals de la indústria cinematogràfica a Europa, que té lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona. L’esdeveniment reuneix més de 3.000 exhibidors i distribuïdors de tot el món i, a més de la comercialització de les properes estrenes, acull xerrades, seminaris i mostra les últimes novetats i tecnologies per a les sales de cinema.

Produïda per The Film Expo Group, CineEurope és la convenció oficial de la Unió Internacional de Cinemes (UNIC), una associació professional internacional que representa exhibidors de cinema i les seves associacions nacionals de 39 països europeus amb la intenció de promoure el valor social, cultural i econòmic del cinema a Europa i al món.

Una desena d’estudis internacionals inclosos Walt Disney Studios, Paramount Pictures, Universal Pictures International, Sony Pictures, Warner Bros, Unifrance, StudioCanal i Pathé, participen en la 31a edició d’aquesta convenció, que se celebra al CCIB per desè any consecutiu. Tots ells ofereixen als exhibidors detalls de les noves produccions amb presentacions de les seves noves pel·lícules. A més, hi haurà una projecció especial de Triangle of Sadness, guanyadora de la Palma d’Or al Festival de Cannes 2022.

L’Auditori Fòrum CCIB, transformat en una gran sala de cinema
Per a aquestes presentacions, l’Auditori Fòrum CCIB s’ha transformat completament en una sala de cinema de màxima qualitat. En concret, s’ha instal·lat una gran pantalla de 17,9 m d’amplada per 7,5 m d’alt i s’ha equipat amb 8 projectors làser RGB de Cinionic d’alta qualitat d’imatge, dos dels quals per a projeccions especials en 3D, amb una distància de projecció de 50 metres. A més, s’han instal·lat 42 sistemes de so de la marca K.C.S per proporcionar l’experiència sonora més impactant i envoltant amb un format Dolby 7.1 surround.

En paral·lel, CineEurope compta amb una fira de 9.000 m² amb més de 80 empreses capdavanteres de tot el món per presentar les últimes tecnologies en entreteniment i avenços cinematogràfics. El programa es completa amb nombroses conferències i seminaris amb els professionals líders de la indústria per compartir les tendències actuals i del futur en un entorn on els assistents que viatgen a Barcelona estableixen contactes i compromisos amb els associats de la indústria.

Finalment, es lliuraran els premis “CineEurope Gold Awards” a professionals del cinema per la seva dedicació i servei destacats al sector; el premi a l’exhibidor internacional de l’any o l’UNIC Achievement Award, que reconeix la dedicació i el servei a la indústria cinematogràfica europea.

Barcelona, 20 de juny de 2022

Comunicació CCIB
David Jiménez
93 230 10 00 – 674 033 249 / djimenez@ccib.es

Film Expo Group
Dawn Blaschick
00 1 917 575 3537 / dawn.blaschick@filmexpos.com