El 59è Saló Nàutic de Barcelona amplia la seva celebració a sis dies

La 59ena edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona comptarà amb un dia més en la seva programació amb l’objectiu de poder aprofitar el pont festiu del Pilar, per la qual cosa el certamen líder de la nàutica d’oci i d’esbarjo espanyola tindrà lloc del 7 al 12 d’octubre al Port Vell de la capital catalana. Amb aquesta ampliació de dates, l’organització del saló espera atraure noves marques i augmentar el número de visitants tant dels procedents de la resta d’Espanya com d’internacionals.

Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (ANEN), el Saló Nàutic Internacional de Barcelona 2020 comptarà amb un tota de sis dies de celebració per així poder donar a conèixer als amants de la nàutica les novetats de les empreses líders del sector als molls de la Fusta i d’Espanya del port barcelonès.

El president del saló, Luis Conde, ha assenyalat que “després de l’èxit de la passada edició, en què vam tenir un clar creixement, volem aprofitar el pont festiu del dilluns 12 d’octubre per tal d’obrir les portes del saló a més públic”.

L’any 2019, el Saló Nàutic de Barcelona va comptar amb 279 empreses expositores, un 7,3% més que a l’any 2018, i amb total de 57.218 visitants, un 4,66% més, posant de manifest la progressiva recuperació que està experimentant el sector nàutic espanyol des del 2014.

Segons dades de l’‘Informe del mercat d’embarcacions d’esbarjo, gener-desembre 2019’, editat per ANEN, el mercat d’embarcacions d’esbarjo ha registrat l’any 2019 un increment de les seves matriculacions del 9,65%, amb 6.080 matriculacions (4.518 d’ús privatiu) davant les 5.545 del 2018.

El director del certamen, Jordi Freixas, ha anunciat que “en les pròximes setmanes, s’iniciarà la comercialització dels espais expositius del saló al Port Vell que, a la passada edició, van ocupar més de 12.500 metres quadrats a terra, un 3,6% més que al 2018”.

En aquests moments, s’està perfilant el disseny d’una edició que reforçarà la seva aposta per la sostenibilitat com un dels seus principals eixos temàtics, així com la promoció i divulgació de la pràctica de la nàutica entre tots els públics amb un ampli programa d’activitats.