BForPlanet-Live aborda el compromís empresarial amb el desenvolupament sostenible després de la pandèmia

Quines oportunitats sorgiran després de la pandèmia de la COVID-19 perquè les empreses impulsin canvis orientats cap a la reconstrucció sostenible de l’economia? Aquesta és la pregunta que abordarà BforPlanet, l’esdeveniment de Fira de Barcelona centrat en l’impuls dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de Nacions Unides (ONU) en el sector privat, en la segona trobada digital BForPlanet-Live que tindrà lloc el proper dia 28. L’esdeveniment comptarà amb la participació de representants polítics i de grans empreses com Rodolfo Lacy, director de Medi Ambient de l’OCDE, Cristina Sánchez, directora general del Pacte Mundial de Nacions Unides, i Leire Pajín, presidenta de la Xarxa Espanyola de Desenvolupament Sostenible, entre d’altres.

L’objectiu de BForPlanet és promoure espais de diàleg i d’intercanvi d’experiències i solucions al voltant de l’Agenda 2030 per afavorir una ràpida adopció dels ODS de l’ONU. A més, el certamen se centrarà en revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible, objectiu proposat en l’ODS nombre 17.

El fundador de BforPlanet, Francisco Lombardo, ha afirmat que “la pandèmia ha forçat a les empreses a posar a prova el seu compromís corporatiu en les condicions més dures. Els primers mesos es van convertir en un autèntic ‘camp de proves’ de la responsabilitat social empresarial, i ens han ensenyat que el futur del sector passa per gestionar d’una manera excel·lent la seva reputació i marca, el seu propòsit corporatiu i la confiança en els seus consumidors i la societat en general“.

En aquest sentit, Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, ha afirmat que “el doble compromís de Fira cap al medi ambient i cap a la dinamització de l’economia fa imprescindible impulsar iniciatives com aquesta. Després de la pandèmia, el paper de Fira com a catalitzador de la innovació i la sostenibilitat cobra encara més importància i per això l’impuls d’iniciatives estratègiques com BforPlanet resulta clau“.

La jornada virtual, que inaugurarà el president de el Consell d’Administració de Fira de Barcelona, Pau Relat, acompanyat de Francisco Lombardo, també comptarà amb les aportacions de Narcís Berberana, Global Strategist Officer a Suez; Angel Alloza, CEO de Corporate Excellence; Ana Palència, directora de Comunicació i Sostenibilitat d’Unilever; Antonio Ballabriga, director de Negoci Responsable de BBVA; Xavier Ribera, Director de Comunicació, Relacions Institucionals i Sostenibilitat de BASF a Espanya i Portugal; Mónica Oviedo, responsable de Canvi Climàtic de la Direcció de Medi Ambient Corporatiu i Qualitat d’Iberdrola; i Nacho García-Valdecasas, Sustainability Lead per a Itàlia i Espanya a Amazon.

Jaume Collboni, primer tinent alcalde de Barcelona, Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, i Joan Tristany, director general d’AMEC, completen la llista de participants.

Narcís Berberana, Global Strategist Officer a Suez, abordarà, entre altres temes, les ‘biofactories’, una iniciativa innovadora guardonada amb el premi ‘Momentum for Change’ de l’ONU i qualificada per l’OCDE com a exemple de bones pràctiques.

BForPlanet-Live col·labora en aquesta ocasió amb l’empresa GreeMko, experta en tecnologia per a la gestió ambiental. A través de la seva aplicació de mobilitat, cada assistent podrà conèixer la petjada de carboni que hauria generat en el cas d’assistir presencialment a l’esdeveniment, com a eina de sensibilització i conscienciació.

La trobada digital es retransmetrà per streaming prèvia subscripció gratuïta. Les inscripcions es poden fer al lloc web https://bforplanet-live.org/.

Barcelona, 19 d’octubre de 2020

Departament de Premsa

932 333 555 / flecha@firabarcelona.com