BforPlanet celebra la seva primera edició al juliol per impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Fira de Barcelona manté la seva aposta ferma per la sostenibilitat i celebrarà del 7 al 8 de juliol la primera edició de BforPlanet, el saló centrat en l’impuls dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de Nacions Unides (ONU) en el sector privat, un congrés que serà la cita prèvia a l’esdeveniment que tindrà lloc el 2022 amb l’objectiu de posicionar-se com a referent internacional en el foment de l’activitat econòmica sostenible.

El certamen, que va posposar la seva primera edició prevista per a 2020 a causa de la pandèmia, planteja un innovador model de dos anys per adaptar-se a la situació generada per la COVID-19, que preveu la celebració d’una edició de llançament aquest estiu, de format congressual, al Palau de Congressos del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, i una segona edició el maig de 2022, ja amb espai expositiu i major presència internacional. BforPlanet compta amb el suport del govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

El president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona i de BforPlanet, Pau Relat, ha afirmat que “l’aposta decidida per aquest esdeveniment, fins i tot en contextos difícils, expressa fins a quin punt la sostenibilitat i l’impuls dels ODS són estratègics per a Fira de Barcelona. Tenim molt present la importància del medi ambient i som conscients de la nostra responsabilitat com a gran plataforma d’intercanvi de coneixement i impuls del canvi social i econòmic. És responsabilitat de tots deixar a les futures generacions un planeta millor”.

Las conferències d’aquesta primera edició es dividiran en dos blocs. El primer, sota la denominació Leadership Summit, reunirà a ponents de prestigi internacional, tant experts, com directius de grans multinacionals, que exposaran les seves estratègies corporatives en l’àmbit de la sostenibilitat i els ODS. El segon bloc agruparà exemples d’activitat empresarial al voltant dels ODS i de com la sostenibilitat i l’economia circular poden generar noves oportunitats i nínxols de negoci en àmbits com la mobilitat, generació i ús d’energies renovables, canvis en l’estil de vida i alimentació, l’eficiència energètica, la reutilització, el reciclatge o la desmaterialització, entre altres.

Com destaca Francisco Lombardo, cofundador de BforPlanet, “estem en un moment clau per analitzar des d’una àmplia perspectiva com gestionarem la recuperació post-COVID, i els ODS són un autèntic full de ruta que ens pot ajudar en aquest procés, tal i com va quedar palès en la primera trobada BforPlanet-Live que vam celebrar el juny de l’any passat”.

Les ponències de BforPlanet es podran seguir a través de la plataforma digital de l’esdeveniment, permetent als professionals de qualsevol àmbit i procedència accedir als continguts del certamen. A més, BforPlanet vol predicar amb l’exemple i per això implementarà un pla per assolir el mínim impacte ambiental durant la seva celebració.

Protocol de seguretat i prevenció
Amb l’objectiu de comptar amb les màximes garanties de seguretat per als assistents, Fira de Barcelona implementarà el seu estricte protocol de prevenció, elaborat en col·laboració amb experts en gestió de riscos i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona. Espais i sales de conferències àmplies que garanteixin el distanciament físic, intel·ligència artificial per controlar els fluxos de visitants i els aforaments, traçabilitat dels contactes dels assistents, control de temperatura als accessos i sistemes de ventilació i renovació d’aire reforçats son algunes de les mesures que s’aplicaran durant la celebració.

BforPlanet serà un dels esdeveniments amb els que es reprendrà l’activitat firal al llarg dels mesos de juny i juliol. A més d’aquest certamen, Fira de Barcelona acollirà el MWC Barcelona, l’ISE Live & Online i el saló Automobile Barcelona, entre d’altres, amb l’objectiu de ser, una vegada més, un dinamitzador de l’economia i dels diferents sectors.

Barcelona, 23 de març 2021

Departament de premsa
flecha@firabarcelona.com / sbilurbina@firabarcelona.com
932333555 –  932332659