BBConstrumat tanca la seva 21ena edició marcada per la sostenibilitat i la innovació

La 21ena edició de Barcelona Building Construmat, el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona, ha tancat avui les portes després de quatre dies d’intensa activitat havent consolidat la seva aposta per la sostenibilitat i la innovació com a principals eixos temàtics. En aquest sentit, el mateix disseny del saló, amb iniciatives de residu zero, ha volgut mostrar el camí que està seguint el sector per contribuir a l’equilibri mediambiental.
Ana Vallés, presidenta de Sorigué i de BBConstrumat, ha manifestat que “els visitants d’aquesta edició han pogut constatar les múltiples innovacions que, en matèria de sostenibilitat, economia circular i eficiència energètica, són ja una realitat i que el sector de la construcció està donant un pas decisiu en aquesta direcció”.
Així, BBConstrumat ha presentat Sustainable Solutions, una iniciativa en la qual s’han construït dues cases sota paràmetres d’eficiència energètica del concepte Passivhaus i que han estat un dels grans atractius del saló.
Pel que fa a la innovació, l’espai Future Arena ha presentat a 2.000 m2 iniciatives per acostar la R+D+i al sector de la construcció amb demostracions de braços robòtics o minirobots, entre altres eines. També 12 projectes emprenedors han participat en el Startup Village. A més, la digitalització, especialment la tecnologia BIM, ha despertat un gran interès entre els professionals a la zona The BIM Spot, que ha comptat amb la participació de 26 empreses.
D’altra banda, aquesta edició de BBConstrumat, que ha tingut lloc des del passat dimarts dia 14 al pavelló 2 del recinte de Gran Via, ha estat la de major creixement en els últims anys, amb un 34% més d’empreses expositores que a l’any 2017 arribant als 422 expositors i a les 1.000 marques representades, i superant les 54.000 visites de professionals amb elevat poder de decisió i compra.
A més de ser un gran aparador comercial, BBConstrumat ha demostrat de nou la seva condició de referent en l’àmbit teòric amb la celebració de ‘Interiors Lovers’, trobada de professionals del disseny d’interiors, el congrés ‘Lògiques d’innovació i canvi’, al qual s’ha debatut sobre l’arquitectura expandida, basada en la innovació i l’experimentació com a resposta als reptes socials i mediambientals actuals amb més de 3.000 assistents.
El saló ha fomentat tot tipus de contactes de negoci. Així, a The Professional Spot s’han donat cita 30 despatxos d’arquitectura i enginyeria i al Meetings Arena s’han dut a terme més de 150 reunions B2B i s’ha produït la visita de delegacions institucionals de països com Àustria, Bèlgica, Holanda i Luxemburg (Benelux), Xile, Xina, Cuba, Iraq, Iran, Itàlia Oman, el Pakistan o Tailàndia i amb les càmeres de construcció de països llatinoamericans com Equador o El Salvador, així com amb representants de la Federació Europea de cambres de la construcció, entre altres activitats.
Barcelona, 17 de maig de 2019