Automobile Barcelona 2021 se celebrarà el juliol

El saló Automobile Barcelona, el Saló Internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona, celebrarà la seva 41a edició del 8 al 18 de juliol de 2021 al recinte de Montjuïc. L’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), que representa les principals marques del sector, ha mostrat el seu suport a un esdeveniment que té com a objectiu contribuir a dinamitzar l’activitat comercial en un moment clau per a la indústria del motor.

El president d’Automobile Barcelona, Enrique Lacalle, ha expressat la importància de, donades les actuals circumstàncies, organitzar aquest esdeveniment. “El saló de Barcelona sempre ha estat pioner i aquest 2021 tornarem a ser-ho. Després de ser el primer a celebrar 100 anys en la passada edició de 2019, serem els encarregats de donar el tret de sortida a la celebració de grans certàmens de l’automoció a Europa, després d’un període molt complex“, ha subratllat. Per això, ha remarcat que “estem convençuts que serem un extraordinari instrument per a la reactivació de les vendes”.

Per la seva banda, el director general de ANFAC, José López-Tafall, ha reiterat la importància de la celebració d’Automobile el 2021 per “la imatge potent que reflecteix a nivell nacional i internacional sobre la indústria de l’automoció a Espanya”, entenent que, al juliol, “contribuirà a impulsar la recuperació del mercat”. “El saló servirà, una vegada més, com a aparador de la indústria de l’automoció a Espanya i dels seus compromisos, tant amb la reactivació econòmica del país com, a través dels nous models, amb la transformació cap a la mobilitat del futur”.

En aquest sentit, la patronal de les marques d’automòbils, Anfac, ha ratificat en una reunió amb els seus associats i Fira de Barcelona la seva aposta pel certamen el 2021, per la qual cosa Automobile Barcelona es convertirà en el primer gran esdeveniment del sector que se celebrarà a Europa aquest any i el lloc on, un cop més, les principals firmes presentaran les seves últimes novetats i tendències de futur.

L’aposta per la innovació del sector de l’automoció, amb la digitalització i la descarbonització com a eixos principals, es reforçarà en aquesta propera edició. Així mateix, per primera vegada, el certamen barceloní complementarà, durant els dies dedicats a premsa i professionals, l’experiència presencial amb la retransmissió per streaming de les presentacions de vehicles que tradicionalment duen a terme les firmes presents al saló.

Seguretat i prevenció
Amb l’objectiu de comptar amb les màximes garanties de seguretat per als assistents, Fira de Barcelona implementarà el seu estricte protocol de prevenció, elaborat en col·laboració amb experts en gestió de riscos i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona. Espais amplis que garanteixin la distància física, control dels fluxos de visitants i aforaments, sistemes de ventilació i renovació d’aire reforçats i màxima utilització d’espais exteriors, són algunes de les mesures que s’implementaran durant la celebració.

El saló, de caràcter biennal, és l’únic dels celebrats a Espanya que compta amb el reconeixement internacional de la OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d’Automòbils).

Imatges d’Automobile Barcelona disponibles aquí

Barcelona, 26 de febrer de 2021