Airbus, Fraunhofer Institute i POLIS Network encapçalen la llista de ponents de Tomorrow Mobility

Com equilibraran les metròpolis del futur les necessitats de mobilitat de milions de ciutadans i l’impuls de la sostenibilitat global? Es convertiran aviat els drons urbans en una realitat? Seran els vehicles elèctrics el nou estàndard? Aquestes són algunes de les qüestions que més de 75 experts internacionals abordaran del 16 al 18 de novembre a Barcelona a l’edició pilot del Tomorrow Mobility World Congress (TMWC), un esdeveniment organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i EIT Urban Mobility, una iniciativa del Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), organisme de la Unió Europea. Entre les conferències previstes s’inclouen ponències amb representants d’empreses i institucions com Airbus, Fraunhofer Institute, POLIS Network, IS Global i la Comissió Europea.

Les sessions del programa congressual abordaran alguns dels reptes més urgents en matèria de mobilitat, com ara posar en funcionament la mobilitat com a servei (MaaS), fer possible la neutralitat climàtica per al 2030 i desplegar de manera segura la mobilitat aèria urbana (UAM). Entre els ponents hi ha Vassilis Agouridas, Senior Manager d’Innovació Estratègica d’Airbus i responsable del desplegament de la UAM; Mark Nieuwenhuijsen, director de Planificació Urbana de IS Global, el centre de recerca en salut global amb seu a Barcelona; Wiebke Pankauke, cap adjunt d’unitat de sistemes futurs de mobilitat urbana i de la Comissió Europea; Karen Vancluysen, secretària general de POLIS Network, una associació de ciutats i regions europees que cooperen en el desenvolupament de solucions de transport innovadores; i Wolfgang Inninger, Cap de Projecte de Trànsit i Mobilitat a Fraunhofer IML, un dels principals centres de recerca europeus en Logística.

Maria Tsavachidis, CEO d’EIT Urban Mobility i presidenta de TMWC ha assegurat que “reunir tants experts internacionals durant tres dies és una prova del compromís ferm de l’ecosistema global de mobilitat amb el nou esdeveniment i el seu objectiu d’impulsar una transformació real destinada a millorar la vida de les persones. Amb Tomorrow Mobility estem aplanant el camí cap a un món millor i més sostenible i comencem a traçar junts el full de ruta cap aquest demà de la  mobilitat”.

Tomorrow.Mobility comptarà també amb un espai expositiu on empreses com Seat, Abertis, Easymile, Keolis, PTV Group, RACC o Renfe exposaran les darreres novetats. A més, l’esdeveniment també acollirà una àrea dedicada a les start-up en transports amb micro llançadores d’hidrogen (Auve Tech), plataformes de gestió logística automatitzada (Vonzu) o fins i tot microcàmeres equipades amb radar dissenyades per millorar la seguretat dels ciclistes (Dashbike).

L’objectiu de TMWC és anar més enllà d’un esdeveniment anual i esdevenir un hub internacional de mobilitat urbana sostenible i intel·ligent. Per aconseguir-ho, el congrés es complementarà amb una plataforma de contingut digital que operarà els 365 dies de l’any i un centre d’innovació físic a Barcelona on reunir empreses, start-ups i institucions.

Àmplia plataforma de coneixement
L’edició pilot de TMWC es durà a terme conjuntament amb Smart City Expo World Congress i PUZZLE X, formant una combinació incomparable d’esdeveniments. Smart City Expo World Congress és la cimera internacional líder per a ciutats i solucions urbanes intel·ligents i en la seva edició 2021 reunirà amb més de 400 empreses i 300 ponents, amb assistents de més de 100 països i regions. PUZZLE X és una nova conferència que té com a objectiu captar el potencial dels anomenats Frontier materials per resoldre alguns dels desafiaments a què s’enfronta la societat. Els Frontier materials, inclouen materials quàntics, materials de baixa dimensió, materials 2D com a grafè, materials avançats i compostos intel·ligents, entre altres.

Barcelona, 2 de novembre de 2021