Seül rep el premi a la Smart City de 2022 a Smart City Expo World Congress

La capital de Corea del Sud, Seül, ha estat premiada com a Smart City de 2021 en el marc dels premis World smart City Awards que lliura anualment el saló Smart City Expo World Congress (SCEWC) per reconèixer les iniciatives i projectes més destacats a la indústria de la innovació i transformació urbana. A més, l’edició d’aquest any ha concedit a Kíev un reconeixement especial per l’ús de serveis digitals per salvar vides al context de la invasió russa d’Ucraïna iniciada al febrer.

El jurat d’honor, compost per representants de l’Ajuntament de Barcelona, ​​ONU-Hàbitat, el Banc Mundial, la missió de la Comissió Europea sobre Canvi Climàtic i Smart Cities i Smart City Expo World Congress, ha premiat la capital coreana per la plataforma Smart Seoul centrada en les polítiques d’inclusió digital que garanteixen els cinc drets digitals bàsics –comunicació, mobilitat, educació, seguretat i utilització de la tecnologia– i proporcionen serveis digitals adaptats a les persones socialment vulnerables.

El president de la Fundació Digital de Seül, Yosik Kang, ha declarat després de rebre el premi que “és un gran honor ser seleccionada com a ciutat guanyadora en aquests prestigiosos premis. És especialment significatiu perquè premia la política de ciutat intel·ligent de Seül. Esperem que això pugui donar força als ciutadans de Seül que estan patint després de la reciet tragèdia d’Itaewon”

Així mateix, la ciutat de Kíev (Ucraïna), l’alcalde de la qual, Vitali Klitschko, va participar a Smart City Expo World Congress per explicar com l’aposta per la digitalització els ha permès ser més resilients durant el conflicte, ha rebut un reconeixement especial per part del jurat.

Premis a la sostenibilitat, seguretat, inclusió i innovació
A la categoria d’Energia i Medi Ambient, ha estat premiat el projecte de programari desenvolupat per l’empresa TerraGo Technologies per al manteniment i la implementació de la xarxa d’enllumenat públic de la ciutat de Chicago als Estats Units. A Mobilitat s’ha guardonat la iniciativa DIGI-V de digitalització del trànsit de la ciutat alemanya de Wiesbaden, desenvolupat per l’empresa Yunex Traffic.

La ciutat de Dublín, capital d’Irlanda, ha rebut el premi a Governança i Economia pel seu projecte de desenvolupament de drones mentre que Amsterdam ha vist premiat el seu joc Hackshield de ciberseguretat juvenil a la categoria de Seguretat. El premi d´Inclusió ha estat per al projecte d´intel·ligència artificial per a voreres inclusives de The Global Initiative for inclusive ICT’s (G3ict) per a la ciutat d´Atlanta.

La capital argentina, Buenos Aires, ha rebut el premi d’infraestructures i construcció pel projecte Ciutat 3D, una nova eina per promoure el desenvolupament urbanístic sostenible. D’altra banda, a la categoria de Tecnologies habilitadores (Enabling Technologies), el guanyador ha estat la ciutat belga de Bruges per la seva Smart City Data Platform en què també participen les localitats de Leuven i Roselare.

Dos projectes han estat guardonats a la categoria d’Innovació. El primer és AutoSafety Uganda, una iniciativa per reduir els accidents i la contaminació al país africà que ha estat desenvolupat per Wanyama Autosafety Initiatives. El segon premiat ha estat el projecte Empowering Cities through Data del ministeri d’Habitatge i Assumptes Urbans de l’Índia.

El darrer reconeixement, el Leadership award, que es concedeix a persones i entitats que han treballat en favor del desenvolupament de solucions intel·ligents a nivell internacional, ha estat per a Emilia Saiz, UCLG-United Cities and Local Governments Secretary, i el governador d’Antioquia (Colòmbia), Aníbal Gaviria.