La indústria 5.0 obrirà les conferències d’IOT Solutions World Congress 2023

IOT Solutions World Congress (IOTSWC), el principal esdeveniment internacional dedicat a la transformació de la indústria a través de tecnologies disruptives, donarà un especial protagonisme a la nova indústria 5.0, que té com a objectiu desenvolupar la Intel·ligència Artificial (IA) perquè les màquines duguin a terme processos similars als que executa el pensament humà. Per això, comptarà amb experts de primer nivell i ponències especialitzades que abordaran les claus per adaptar-se a aquest gran repte.

Així, el primer dia del saló, que se celebrarà del 31 de gener al 2 de febrer al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, tindrà lloc una ponència seguida d’una taula rodona en la qual participarà Sean O’Reagain, responsable adjunt d’Indústria 5.0 a la Comissió Europea, qui explicarà que aquesta nova indústria va més enllà de l’eficiència i la productivitat com a únics objectius, i reforça el seu paper i contribució a la societat.

En aquestes sessions, s’abordaran qüestions clau com la resiliència, la deslocalització, la contractació i l’ús de les energies renovables, fonamentals per al desenvolupament d’una indústria, la 5.0, que situa el benestar del treballador al centre del procés de producció i utilitza les noves tecnologies per proporcionar prosperitat més enllà de l’ocupació i el creixement, respectant alhora els límits de producció del planeta.

El mateix dia 31, Katherine Bennett, consellera delegada de The High Value Manufacturing Catapult, centre estratègic de recerca i innovació per a la indústria del Regne Unit, explicarà en quin punt es troba el desenvolupament de l’internet de les coses a les illes britàniques.

D’altra banda, el dia 1 de febrer, Amalaye Oyake, enginyer en cap de programari de vol, i Timmy Mbaya, cap de programari d’aplicació de Blue Origin, empresa nord-americana de transport aeroespacial fundada per Jeff Bezos, explicaran com avançarà el futur de l’espai amb Orbital Reef, una estació espacial en òrbita terrestre baixa per a activitats comercials i usos turístics espacials.

Aquests són alguns dels més de 250 experts que prendran part en l’edició 2023 d’IOTSWC, organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Industry IOT Consortium® (IIC™) i el Digital Twin Consortium® (DTC), que estructurarà el seu programa de ponències en sis eixos temàtics o stages transversals destinats a oferir un nou enfocament intersectorial: Indústria IOT, IA, Digital Twins (DT), Edge Computing, Realitat Augmentada i 5G.

A més, IOTSWC, que se celebra conjuntament amb Barcelona Cybersecurity Congress (BCC), disposarà d’una zona d’exposició en la qual més de 300 empreses de tot el món mostraran les últimes tendències, productes i aplicacions de l’Internet de les Coses, la IA i els DT, entre altres tecnologies. Destaca la participació d’Amazon Web Services, ABB, KNX, Relayr i TxOne a IOTSWC, i Cloudflare, Fortinet, Knowbe4, ManageEngine i Telefonica Tech a BCC.

Amb ISE
Després de l’èxit de la primera edició simultània d’IOTSWC i d’Integrated Systems Europe (ISE) el 2022, tots dos certàmens han apostat per continuar celebrant-se de manera simultània. En la seva primera cita conjunta, els dos esdeveniments van explorar el terreny comú entre grups diferents tecnologies disruptives i el potencial que oferia a assistents i expositors. Així, els visitants podran accedir de nou a les àrees d’exposició d’ambdós certàmens sense cost addicional, mentre que els inscrits al congrés d’IOTSWC tindran un descompte del 50% en inscriure’s a alguna de les conferències d’ISE, i viceversa.