Fira de Barcelona acollirà Vitafoods Europe, el saló líder de la indústria nutricèutica

Vitafoods Europe, el saló líder mundial de la indústria nutricèutica se celebrarà al recinte firal de Gran Via a partir de la primavera de 2025. L’esdeveniment, que reuneix anualment més de 1.000 empreses i 22.000 visitants de més de 160 països, ha triat Barcelona per impulsar el seu creixement i reforçarà així el posicionament de Fira de Barcelona com a referent internacional del sector alimentari, juntament amb salons com Alimentaria o Seafood, entre d’altres.

Vitafoods Europe es traslladarà a Barcelona des de Ginebra que n’ha estat seu des del 1998. El saló celebrarà la seva última edició a la ciutat suïssa el proper mes de maig i arribarà a Barcelona el 2025 on ocuparà 80.000 m2 del recinte de Gran Via amb l’objectiu de seguir creixent a la ciutat els següents anys com a líder mundial del sector nutricèutic, de complements nutricionals saludables d’origen natural.

L’esdeveniment, que és anual i engloba una àrea expositiva i un congrés, reuneix els professional de la indústria, incloent fabricants, proveïdors, distribuïdors, minoristes, investigadors i professionals de la salut per explorar i mostrar les últimes innovacions, ingredients, productes i tendències en el camp dels aliments funcionals, suplements dietètics, nutrició esportiva i altres productes relacionats amb la salut i el benestar.

També ofereix una àmplia gamma d’activitats, entre presentacions de productes, tallers i xerrades per tal de compartir coneixement sobre nous ingredients, solucions de formulació innovadores, tècniques de producció, avenços científics, regulacions i principals tendències del mercat.

Natasha Berrow, vicepresidenta executiva d’Alimentació d’Informa Markets, afirma que  “Barcelona ha estat seleccionada després d’una anàlisi exhaustiva i d’escoltar tant als nostres expositors com als visitants. Barcelona no només és un mercat europeu clau per als nutracèutics, sinó que també té la combinació adequada d’arquitectura, cultura i ambient vibrants per conjugar amb l’esperit vivaç de la nostra comunitat. Igualment, gràcies a la robusta infraestructura que ofereixen tant la ciutat com Fira de Barcelona, aquest és només el següent pas en un futur llarg i emocionant per a Vitafoods Europe”.

De la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, assegura que “ens enorgulleix que un esdeveniment líder mundial com Vitafoods Europe hagi triat Barcelona com la seva nova seu, fet que reforça el nostre paper com a pol d’atracció firal a nivell internacional i potencia el posicionament de la ciutat com a capital de la innovació en la industria alimentaria”.

A l’elit dels salons alimentaris

En aquest sentit, Vitafoods Europe se suma a la rellevant cartera d’esdeveniments internacionals de l’àmbit alimentari que organitza i acull Fira de Barcelona. Destaca Alimentaria, el saló d’alimentació, begudes i food service que organitza Fira i que en l’edició de 2022, celebrada conjuntament amb Hostelco, va rebre 100.000 visitants i la participació de més de 3.000 empreses, així com Seafood, el saló sobre productes del mar, que enguany han visitat 33.000 professionals i ha reunit més de 2.000 expositors de 87 països.

Altres esdeveniments vinculats a la indústria alimentària que organitza Fira de Barcelona són Alimentaria Foodtech que al setembre reunirà l’oferta en tecnologia alimentaria, Gastronòmic Fòrum que tindrà lloc a l’octubre i Barcelona Wine Week, el proper gener.