El Barcelona Cybersecurity Congress traça el camí cap a una societat mes cibersegura

Sota el lema ‘The path to security’, la quarta edició del Barcelona Cybersecurity Congress (BCC), esdeveniment d’àmbit internacional centrat en el camp de la ciberseguretat, tornarà a posar el focus en la necessitat d’augmentar els nivells de seguretat a tota la indústria per evitar o minimitzar els efectes dels ciberatacs, cada cop més habituals. A més, mostrarà les últimes solucions per protegir les empreses contra codi maliciós (malware), salvaguardar dades, millorar el temps de recuperació i enfortir la confiança en el producte.

Organitzat per Fira de Barcelona i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC), el gran objectiu de l’edició del 2023 és poder oferir al mercat aplicacions reals als reptes i necessitats de ciberseguretat a l’àmbit de la indústria, així com descobrir noves vies de col·laboració per construir un món digital millor en un moment en què tant la invasió russa d’Ucraïna, els atacs de bots a xarxes socials o diversos ciberatacs a escala global han posat de manifest la vulnerabilitat dels sistemes interconnectats.

Per això, BCC comptarà amb un ampli programa de conferències, una hacking village, una zona d’exposició i activitats, i un espai per a startups. Els continguts del Barcelona Cibersecurity Congress s’agruparan sota els eixos temàtics de Salut, Cadena de Subministraments i la creació de llistes de materials de programari (SBOM, en anglès, Software bill of materials), Energia i sector Utilities (companyies que ofereixen serveis públics com electricitat, aigua o gas) i Sistema de Control i Automatització Industrial (IACS, per les sigles en anglès).

En aquests moments, ja han confirmat la seva participació com a ponents Franky Thrasher, cap de Ciberseguretat Nuclear d’ENGIE; Allan Friedman, Senior Advisor and Strategist al departament d’Homeland Security dels EUA; Sarb Sembhi, director de Tecnologia de Virtually Informed; i Josema Cavanillas, vicepresident de Salut i Ciències de la Vida per al sud i l’est d’Europa d’Atos, entre d’altres. Les ponències també comptaran amb la participació de diferents experts de la pròpia ACC.

BCC comptarà, a més, amb la presència d’una trentena d’empreses que mostraran les seves innovacions i desenvolupaments, i alhora, que organitzaran tallers i activitats per donar a conèixer nous productes i serveis, com ara Telefónica, Cloudflare i Fortinet.

Equip d’experts internacional
La quarta edició del BCC ha comptat amb l’assessorament d’un comitè d’experts internacionals per a la definició dels seus objectius i continguts integrat entre altres per John Moor, director general de la IoT Security Foundation; Francisco Díaz Andreu, vicepresident per a Europa, el Pròxim Orient i l’Àfrica de la Societat Internacional d’Automatització (ISA, en anglès); Frank Courbon, líder del projecte de Seguretat de la Cadena de Subministrament de la Universitat de Cambridge i director executiu i fundador d’Ethicronics Ltd; i Marina Krotofil, assessora sènior de seguretat cibernètica i protecció d´infraestructura crítica de l’ISSP, associació internacional d´enquestes de ciències socials.

Barcelona Cybersecurity Congress tindrà lloc conjuntament amb IOT Solutions World Congress (IOTSWC), l’esdeveniment internacional més gran dedicat a la transformació de la indústria a través de tecnologies disruptives, al pavelló 4 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ​​i amb Integrated Systems Europe (ISE), la fira més important del món de l’àmbit audiovisual, que ocuparà la totalitat del recinte.

Barcelona, 24 de novembre de 2022