El saló Barcelona Wine Week, premiat per l’Associació Vinícola Catalana

El premi reconeix Barcelona Wine Week per haver esdevingut, “en només dues edicions i amb una crisi sanitària com la viscuda, en un referent internacional dels vins que s’elaboren i produeixen a Catalunya”.  La pròxima edició del saló tindrà lloc del 6 al 8 de febrer de 2023 en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona i comptarà amb la participació d’unes 700 empreses expositores, un 15% més que el 2022.  

 Barcelona Wine Week (BWW), el saló de referència del vi espanyol de qualitat, ha estat una de les entitats premiades en la Nit del Vi Català, organitzada per l’Associació Vinícola Catalana (AVC). La patronal, que representa més del 80% dels cellers catalans, ha volgut reconèixer la importància de la celebració del saló per a un sector estratègic com el del vi i distingir “els esforços de Fira de Barcelona per tal que BWW segueixi la seva tendència de creixement i èxit”. 

El president del saló, Javier Pagés, ha recollit el premi a La Nit del Vi Català, que ha reunit tot el sector vitivinícola català, més de 170 persones, que representen tota la cadena de valor del vi, des de la vinya a la copa. En aquesta primera edició, també s’ha premiat l’Acadèmia Catalana de la Gastronomia i la Nutrició per la seva defensa i promoció de la cultura del vi a través de la gastronomia, i el certificat mediambiental WINERIES FOR CLIMATE PROTECTION, coordinat per la Federació Espanyola del Vi, un referent internacional en l’àmbit vitivinícola i mediambiental.

El president de l’AVC, Valentí Roqueta, ha destacat el valor de Catalunya com a país de grans vins: “som un sector amb les idees clares, amb uns valors ferms i l’experiència que ens diu que ens hem d’expressar al món com a vins catalans. Un concepte que hem de treballar i definir estratègies conjuntes de promoció amb l’objectiu de traspassar fronteres i posicionar els vins que s’elaboren a Catalunya”.

El saló de referència del vi espanyol de qualitat
La tercera edició de BBW, que tindrà lloc del 6 al 8 de febrer de 2023 en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, comptarà amb més de 700 empreses expositores, un 15% més que el 2022.  En total, hi haurà més de 60 Denominacions d’Origen (DO) representades i el saló reflectirà la pluralitat i diversitat territorial del vi a Espanya.  

Sota el lema “Espanya, mosaic singular de sòls”, BWW 2023 oferirà un programa de conferències, tastos i maridatges de la mà d’un centenar d’experts de renom en les quals es posarà en valor la gran riquesa de sòls que conformen el territori vitivinícola espanyol. Una diversitat geològica que juntament amb la climàtica converteixen Espanya en un dels països amb major potencial vinícola.

Barcelona, 23 de novembre de 2022

Susana Santamaria
ssantamaria@alimentaria.com