Automobile Barcelona mostra la potència dels elèctrics a l’E-Motorsport Show

Mostrar totes les virtuts dels motors elèctrics és l’objectiu primordial d’E‑Motorsport Show la nova activitat de demostracions que Automobile Barcelona, el saló internacional de l’Automòbil organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), estrena en la seva edició de 2023. Durant els dos caps de setmana del saló es duran a terme dos programes pensats per demostrar al públic que els vehicles elèctrics tenen prestacions esportives tan extremes com els que equipen motors de combustió.

La primera de les activitats programades en el marc de l’E-Motorsport Show és l’anomenada Demo Show que consistirà en una exhibició en la qual famosos del món del motor pilotaran diferents vehicles elèctrics (QEV Zeroid X1, Cupra Urban Rebel i Adveo AM Electric Kart) en un circuit instal·lat al voltant de la Font Màgica de Montjuïc. Els visitants podran gaudir de les demostracions durant els dos caps de setmana.

Entre els pilots que hi participaran figuren el pilot de ral·lis Pablo Suarez; el també pilot de ral·lis i tercer classificat al Dakar de 2017, Gerard Farrés; La pilot de motos Laia Sanz, campiona 11 vegades del ral·li Dakar en la categoria femenina i 14 vegades campiona del món de Trial; el pilot de MotoGP i campió de Superbikes, Carles Checa; el periodista esportiu especialitzat en motor, Albert Fábrega; l’expilot de curses Jordi Gené; l’influencer Jaume Lahoz; i el pilot de ral·lis i youtuber Guillem Serna.

El president d’Automobile Barcelona, Enrique Lacalle, ha assegurat que “activitats com E‑Motorsport Show són perfectes per a un saló com Automobile Barcelona. Primer perquè reuneixen grans pilots disposats a divertir els aficionats al motor amb demostracions de pilotatge de primer nivell que només es poden veure en grans competicions com els ral·lis i la Formula1. Però a més, ens permeten mostrar al públic que els vehicles elèctrics tenen tant potencial com els de gasolina en el terreny esportiu i a convèncer tothom que són el present i futur i que és hora de perdre tots els prejudicis“.

Les exhibicions a càrrec de pilots professionals tindran continuïtat durant el saló amb demostracions diàries de pilotatge. Entre les sessions programades destaquen les que durà a terme el canari Pablo Suárez, pilot oficial del campionat RX2e amb podis a Nürburgring i Spa-Francorchamps el 2022, i que es posarà al volant del Zeroid X1 RX2e, el model desenvolupat per l’empresa QEV Technologies per al mundial de ral·lis en la categoria RX2e elèctrica i amb el qual Suárez ha aconseguit grans resultats durant l’any passat.

Les motos, també protagonistes
L’espectacle “eFMX Show”, tindrà les motocicletes com a grans protagonistes. Durant el primer cap de setmana de saló i coincidint amb Motoh! Barcelona, la zona de la Font Màgica acollirà les demostracions i acrobàcies de Mathieu Rebeaud i Ronny Showman, dos dels riders de més prestigi internacional en el camp del Freestyle Motocross. Dissabte 13 i Diumenge 14 es faran dues demostracions cada dia, una pel matí (13:00h) i una altra a la tarda (17:00h el dissabte i 18:30h el diumenge).

Folc Lecha
932 333 555
flecha@firabarcelona.com