El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona al capdavant del desplegament de Wi-Fi 6 a Europa

Fira de Barcelona ha donat un nou pas en el seu compromís per liderar el sector firal en la digitalització de serveis en general i de connectivitat en particular mitjançant el desplegament de la tecnologia Wi-Fi 6 al recinte de Gran Via. Amb aquesta millora, el recinte que acull esdeveniments tecnològics i corporatius com Cisco Live!, MWC Barcelona, IOT Solutions World Congress, Smart City Expo World Congress, SAP i VM World disposarà de la millor xarxa wifi d’Europa en recintes firals. Entre els avantatges d’aquesta nova tecnologia figuren, entre altres, connexions un 40% més ràpides, majors taxes de transferència de dades i una major eficiència energètica que permetrà reduir el consum de bateria dels dispositius connectats.

 

Wi-Fi 6 (802.11ax) és un nou estàndard de tecnologia sense fils caracteritzada per taxes de transferència de dades quatre vegades més grans que el wifi actual en llocs amb una alta densitat de dispositius, una latència un 75% menor, millor cobertura i l’optimització de l’ús de bateria dels dispositius. A més, amb el desplegament d’Access Points (APs) de doble antena, la xarxa de Fira serà ideal per a esdeveniments de molt alta densitat com molts dels salons i congressos internacionals que acull la institució firal.

El desplegament de Wi-Fi 6 s’ha realitzat ja en tres dels vuit pavellons del recinte firal amb la instal·lació de APs de la sèrie 9100 Cisco, soci tecnològic de Fira de Barcelona en matèria de connectivitat. Quan es completi la implantació d’aquesta nova tecnologia, la xarxa del recinte podrà connectar a 128.000 usuaris simultàniament. Cisco també ha proporcionat els nous switches i controladors Cisco Catalyst, així com les tecnologies Cisco DNA Center i Cisco DNA Spaces que permeten una innovadora gestió i anàlisi de les xarxes.

“El Wi-Fi 6 i els nous APs, switches i controladors de Cisco permetran connectar més dispositius amb major qualitat en el recinte de Gran Via de Fira, proporcionant als usuaris una experiència mòbil optimitzada i un millor rendiment per a aplicacions avançades com vídeo 4K, wireless office i IOT. Posiciona a Fira a l’avantguarda dels espais per a esdeveniments internacionals com el MWC “, ha afirmat Andreu Vilamitjana, director general de Cisco Espanya.

En aquest sentit, Marc Serra, director de Serveis de Recinte de Fira de Barcelona, ha assegurat que “la nova xarxa no només proporcionarà la millor connectivitat possible per als nostres visitants i expositors, sinó que també consolida Gran Via com un recinte smart d’última generació , amb una capacitat de connexió superior per a dispositius IOT (Internet de les coses). Això permetrà una nova gestió remota dels serveis en totes les nostres instal·lacions “.

Un altre dels beneficis que comportarà el desplegament d’una xarxa de Wi-Fi 6 és la recuperació efectiva de la freqüència de 2,4 GHz. Això permetrà gestionar un major nombre de connexions d’una manera més eficient ja que amb l’anterior Wi-Fi 5 (802.11ac) només s’operava a la banda de 5 GHz mentre que Wi-Fi 6 opera a les dues bandes.

El 5G de la tecnologia Wi-Fi
L’arribada i desplegament de Wi-Fi 6 i 5G serà simultània. Molts experts coincideixen que es tracta de tecnologies complementàries per a les telecomunicacions sense fils i mentre el 5G dominarà la connectivitat en exteriors el Wi-Fi 6 ho farà sobretot en interiors. Amb les velocitats del nou Wi Fi 6, 100 usuaris podrien veure en streaming de manera simultàniament una pel·lícula de 2 hores en alta definició a través del mateix AP. A més, com també passa amb el 5G, la reducció de la latència, el retard entre l’enviament i recepció d’un paquet de dades, és significativa i en les proves realitzades es registren disminucions de fins al 80% per situar-se per sota dels 50 ms en situacions d’alta densitat quan l’anterior generació registrava latències de més de 400 ms.

Sobre Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) és el líder mundial en TI que des de 1984 ha contribuït al funcionament d’Internet. Els nostres empleats, solucions i partners ajuden a la societat a connectar-se de manera segura i a aprofitar avui les oportunitats digitals de el futur. Descobreix més a newsroom.cisco.

Sobre Fira de Barcelona
Fira de Barcelona és l’organització firal líder al mercat espanyol i una de les més importants d’Europa, especialment en salons professionals i industrials. Als seus recintes de Gran Via i Montjuïc se celebren cada any més de 150 salons, congressos i esdeveniments corporatius, que apleguen més de 30.000 empreses i reben 2,5 milions de visitants de 200 països i territoris. La seva aportació anual a l’economia de la ciutat i el seu entorn s’estima en més de 2.600 milions d’euros i la seva activitat, a més, genera valor social i públic.

Barcelona, 23 de gener de 2020

Folc Lecha
932 333 555
flecha@firabarcelona.com