Balanç positiu del Festival de la Infància, ampliat a la franja d’edat de 0 a 4 anys

Després de cinc dies en marxa, el Festival de la Infància s’acomiada aquesta tarda amb un nou èxit de públic infantil i familiar, registrant més de 30.000 visitants. La bona afluència confirma l’esdeveniment com un dels plans de lleure nadalencs més reconeguts de la ciutat per a infants fins als 12 anys. Així mateix, l’ampliació de l’oferta lúdica amb l’espai Mini per cobrir la franja d’edat per sota dels 4 anys ha tingut molt bona acollida.

Aquest any el Festival de la Infància ha ofert més de 60 activitats enfocades a l’aprenentatge, l’entreteniment i la diversió. Les que han registrat més seguiment han estat les relacionades amb l’esport i l’activitat física com el circuit d’aventura, la pista de patinatge, el laberint a la selva, els inflables o el recorregut amb bicicleta per aprendre seguretat viària.

També, el taller de cuina dirigit per la xef Carla Peyron i les activitats de Mercats de Barcelona, el joc de construcció de les torres de la Sagrada Família i les propostes relacionades amb la tecnologia com els videojocs i les experiències de realitat virtual de la Mobile World Capital han estat altres dels grans atractius d’aquesta edició, que també ha comptat amb manualitats i diferents jocs que han difós valors cívics i han fomentat la creativitat i els hàbits saludables. El Festival de la Infància ha apostat, així mateix, per la cultura, ampliant el programa d’espectacles amb màgia, teatre, titelles, dansa, conta contes i actuacions musicals.

D’altra banda, una de les novetats d’aquest any, l’espai Mini per a nadons i menuts fins a 4 anys, ha estat molt ben valorat per les famílies. La directora de l’esdeveniment, Anna Ventura, explica “amb aquesta iniciativa d’adaptar i augmentar el nombre d’activitats per a aquesta franja d’edat hem aconseguit atreure un nombre més gran de famílies amb nens i nenes més petits que han pogut conèixer el Festival”.

D´altra banda, el Festival de la Infància ha repartit com cada any a través de l´Ajuntament de Barcelona més de 2.000 invitacions solidàries entre diverses entitats sense ànim de lucre de la Ciutat Comtal que treballen amb infants de famílies amb risc d´exclusió social.

El Festival de la Infància, l’esdeveniment de lleure infantil amb més tradició de Catalunya, tornarà a celebrar-se al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona del 27 al 31 de desembre de 2024. L’esdeveniment està organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i produït per Evident Events.

Barcelona, 31 de desembre de 2023

Imatges disponibles aquí

Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarcelona.com