INDUSTRY tanca una edició centrada en mostrar les últimes solucions tecnològiques per a la indústria

INDUSTRY From Needs to Solutions va concloure aquest passat dijous la seva quarta edició mostrant les millors aplicacions de la fabricació avançada i donant resposta als desafiaments de les empreses per millorar la seva producció d’avui i del futur. La impressió 3D, la robòtica, la màquina-eina o la ciberseguretat van ser protagonistes d’un saló que va reunir més de 150 empreses en la seva àrea expositiva i 150 ponents en quatre congressos simultanis: Barcelona Cybersecurity Congress (ciberseguretat), In(3d)talks (fabricació additiva ), Max (manufactura avançada), i Ayri11 (automatització i robòtica). INDUSTRY, que es va celebrar del 29 al 31 d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, va rebre 8.949 visitants.

La nova àrea de màquina-eina, amb més de 50 empreses expositores exhibint maquinària en funcionament, va ser una de les zones amb més afluència de visitants durant els tres dies de celebració del certamen. S’hi van poder veure màquines en ple rendiment, entre equips d’arrencada, de tall, de deformació o d’altres tècniques de mecanitzat. La zona expositiva es va completar amb les àrees d’automatització i robòtica, nous materials, impressió 3D, motlles i matrius, connectivitat i dades, i disseny i serveis que també van tenir gran interès entre els visitants.

Segons el director del saló, Miquel Serrano, “en aquesta edició, INDUSTRY From Needs to Solutions s’ha ratificat com la principal plataforma de solucions industrials a nivell nacional, on s’han mostrat les més destacades tecnologies actuals que estan revolucionant la indústria, com la impressió 3D o la manufactura avançada, entre altres”.

A l’àrea congressual va destacar Healthio Day 3D Printing Application in Healthcare, la jornada sobre impressió 3D en el camp mèdic realitzada el dimecres 30 d’octubre, omplint cinc les xerrades realitzades on es va abordar la situació actual de la bioimpressió i del sector, juntament amb els millors casos d’aplicació de la impressió 3D en hospitals catalans. Així mateix, en les ponències d’In(3d)talks es van marcar les línies de futur del sector i es van donar a conèixer alguns dels millors exemples d’implementació de la fabricació additiva en àmbits com l’automoció, el retail o l’aeronàutica.

Així mateix, la segona edició de Barcelona Cybersecurity Congress va posar el focus en la ciberseguretat en l’àmbit de la societat digital i els negocis connectats. Entre altres temàtiques, es van debatre les principals solucions de multinúvol, la seguretat en dispositius mèdics, la protecció de la indústria 4.0 o la prevenció del robatori d’identitat. L’oferta de coneixement d’INDUSTRY From Needs to Solutions es va completar amb la celebració de Max i Ayri11, sobre manufactura avançada i automatització i robòtica, respectivament.

La quarta edició d’INDUSTRY també va comptar amb un programa de trobades B2B European Technology Buyers Programme, que va organitzar més de 50 reunions entre empreses i compradors europeus de sectors com el de l’automòbil, aeronàutica, robòtica o salut, entre d’altres.

Organitzat per Fira de Barcelona, ​​INDUSTRY compta amb el suport del Consorci de la Zona Franca com a main partner i la col·laboració de Leitat, Tecnalia i IAM3DHUB com a partners estratègics.

La propera cita dels sectors de tecnologies de fabricació avançada se celebrarà del 27 al 29 d’octubre de 2020.

Albert Sas

932332378

asas@firabarcelona.com