Bizbarcelona 2019 reflecteix la transversalitat i el dinamisme de l’emprenedoria a la ciutat

Després de dos dies d’intensa activitat, Bizbarcelona by Barcelona Activa ha clausurat aquesta tarda la seva novena edició al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, ​​confirmant-se com a esdeveniment transversal de referència capaç d’atraure tot tipus d’emprenedoria i negocis en marxa al voltant d’un programa enfocat a conèixer tendències que impacten en les empreses, trobar assessorament i connectar persones amb projectes concrets. L’esdeveniment ha atret 13.600 visitants.

Bizbarcelona ha complert les expectatives de les persones assistents gràcies a la qualitat dels continguts oferts i ha contribuït a visibilitzar la tasca del conjunt d’entitats que conformen l’ecosistema de suport a l’emprenedoria i el teixit empresarial de la ciutat i el seu entorn”, segons ha posat en valor el comissionat en funcions de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona i president del comitè organitzador de Bizbarcelona, ​​Lluís Gómez

El 37,1% dels visitants de l’esdeveniment s’ha declarat emprenedor i un 38,9% s’ha enquadrat en els perfils de petits empresaris i autònoms, un percentatge lleugerament superior al de l’any passat, la qual cosa evidencia la necessitat de qualsevol negoci en funcionament de posar-se al dia. Els tècnics, professionals i representants d’entitats de l’ecosistema emprenedor i empresarial han suposat un 8% dels assistents; les persones que emmarquen la seva activitat en l’àmbit de l’economia social, el 7%; persones a l’atur, un 5%; i els estudiants, un 4%.

Els primers resultats recullen més de 3.000 entrevistes en les diferents activitats de networking i assessorament programades, 16.000 assistents a les conferències organitzades; i 2.500 missatges al mur del saló.

En el seu ampli programa de propostes dirigides tant per als que acaben de començar com per a aquells que volen expandir el negoci, Bizbarcelona ha inclòs un total de 130 conferències en què han intervingut 240 ponents. Els temes amb més seguiment han estat relacionats amb el finançament, la creació empresarial, les vendes, el màrqueting, la retenció del talent i les noves tendències.

L’esdeveniment també ha comptat amb mig centenar de punts d’atenció i orientació on sobretot s’ha preguntat a experts i tècnics sobre la viabilitat dels projectes, recursos i formes de finançament. També hi ha hagut activitats específiques centrades en l’exportació, la transmissió empresarial, l’economia social, l’àrea Bizfranquicias i una zona d’estands amb prop de 80 expositors.

A més d’ajudar a actualitzar les empreses, Bizbarcelona ha evidenciat el bon moment que viu l’emprenedoria a la ciutat, en línia amb l’informe Global Entrepreneurship Monitor (GEM) Catalunya 2018-2019 que situa la taxa d’activitat emprenedora a Barcelona en el 8, 63%, la xifra més alta dels últims 12 anys. Aquesta taxa és superior a la registrada a Catalunya (8,13%), a Espanya (6,39%) i fins i tot a la mitjana europea (8%).

Per a Lluís Gómez, “Bizbarcelona exerceix una important funció a l’hora de connectar persones amb idees de negocis i empreses en marxa, projectant noves iniciatives, innovació i talent que fan de Barcelona un hub d’atracció empresarial de primer nivell”.

Així mateix el director de Bizbarcelona, ​​Aleix Planas, s’ha mostrat satisfet amb el desenvolupament del saló: “el públic assistent és molt heterogeni, s’ha vist una enorme pluralitat d’opcions d’emprenedoria i de negocis, i en general, les opinions recollides revelen la utilitat del nostre saló a l’hora de donar a conèixer recursos, eines i oportunitats per impulsar l’activitat econòmica “.

El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa està promogut per l’Ajuntament de Barcelona, ​​la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, la Diputació de Barcelona, ​​PIMEC, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​i ha comptat amb la col·laboració de 134 entitats que formen la BizCommunity.

La propera edició de Bizbarcelona by Barcelona Activa tindrà lloc a finals de maig de 2020 al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Barcelona, 13 de juny de 2019