XD Young Fest vibra a ritme del més nou en música electrònica i arts escèniques urbanes

XD Young Fest, el nou festival jove d’oci i experiències multimèdia de Fira de Barcelona, es transforma en una gran pista de ball i en escenari dels espectacles de cultura urbana més avantguardistes. Del 27 de desembre al 4 de gener (excepte els dies 31 i 1 que romandrà tancat), al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, acull tallers i sessions de música electrònica de coneguts dj’s, actuacions musicals de bandes novells, espectacles de hip-hop i de ciclisme acrobàtic, un concurs de joves talents i activitats de moda, maquillatge i fotografia.

Per a aquestes vacances nadalenques, XD Young Fest compta amb una programació de luxe, especialment per als seguidors de la música avançada i les noves tendències urbanes. Amb la col•laboració d’Ibersound, Pioneer Dj i l’Acadèmia de DJ Plastic, s’organitzen tallers per aprendre a punxar i produir la millor música electrònica i actuacions de coneguts dj’s com Joan Reyes, Pep’s Show Boys, Blanca Ross, André Vicenzzo i OBEK, entre d’altres, així com alguns dels locutors de les emissores de ràdio del Grup Flaix.

En el terreny musical, també destacaran els concerts de grups emergents com Riots!, Atomic Boy Blues, The Sich Boys i Snooze (guanyador del Festival Brot 2014) i l’exposició Àudio Car Experience, una discoteca sobre rodes que inclou una selecció de cotxes tunning equipats amb el so més potent.

Els shows dedicats a les arts escèniques també faran vibrar al públic. Tindran especial protagonisme els tallers sobre graffiti i els espectacles de flatland, gènere que combina ciclisme acrobàtic amb música i dansa, en què participarà Vicky Gómez, un dels millors flatlander del món. Completaran el programa les actuacions de hip-hop de Brodas Bros i les exhibicions de “batalles” de dansa a càrrec de Get Back.

A XD Young Fest, a més, es busquen joves talents. Tindrà lloc un concurs en el que els participants podran mostrar els seus dots per a la interpretació, la música, la publicitat i la moda. Així mateix, hi haurà tallers de maquillatge, assessoria d’imatge i body painting, així com de disseny gràfic, moda i fotografia a través de la creació de la portada d’una revista.

El nou festival de Fira de Barcelona, adreçat a joves i adolescents (a partir dels 12 anys), s’ubicarà al palau 8 del recinte de Montjuïc.

Barcelona, desembre de 2014