Xavier Armengou, director general de Roland DG Iberia, nou president de Graphispag

El Consell d’Administració de Fira de Barcelona ha nomenat el director general de Roland DG Iberia, Xavier Armengou, president de Graphispag, Saló Internacional de la Indústria Gràfica i la Comunicació Visual, la pròxima edició del qual tindrà lloc del 26 al 29 de març de 2019 al recinte de Gran Via. Armengou relleva en el càrrec a Lluís Giralt, que va ocupar la presidència del saló el 2017.
Xavier Armengou (Manresa, 1964) ha cursat estudis de Direcció Econòmica i Financera a ESADE i compta, a més, amb formació complementària en gestió de qualitat, recursos humans, negociació de vendes, i comunicació, entre d’altres àmbits. Des de 2009 està vinculat a Roland DG Iberia, filial a Espanya de la multinacional japonesa Roland DG Corporation, un dels principals fabricants mundials d’equips d’impressió digital i tall de vinil, així com solucions per a la retolació, personalització, packaging, decoració i tèxtil , a més de sistemes de 3D de gravat, modelat i escanejat. Abans de ser nomenat el 2015 director general per als mercats d’Espanya, Portugal i Nord d’Àfrica, Armengou havia ocupat el càrrec de director de vendes.
Així mateix, cal destacar la seva implicació en el món de l’associacionisme gràfic ja que Xavier Armengou forma part de la junta directiva de Graphispack Associació, entitat que agrupa els subministradors per a la indústria gràfica, embalatge i PLV ​​del nostre país, i que col·labora en l’organització de Graphispag.
Professionalment, el nou president de Graphispag acumula també una llarga experiència com a màxim responsable de vendes en diverses firmes del sector de les tecnologies de la informació com Autodesk, SA, Telechoice Espanya, Ingram-Micro Espanya o Chip Electrónica, SA
En la seva nova responsabilitat com a portaveu sectorial de la fira gràfica barcelonina, Xavier Armengou aportarà la seva experiència i coneixement del mercat de la comunicació gràfica i visual per aconseguir un Graphispag innovador, experiencial i representatiu del moment actual que viu el sector, obert també a nous col·lectius usuaris de productes i solucions d’impressió en els seus negocis. “Assumeixo el repte amb la confiança que Graphispag seguirà contribuint, com ha fet al llarg de la seva història, al creixement de totes les especialitats de la indústria gràfica. Per això, potenciarem àmbits comuns com ara la digitalització, el disseny i la personalització, donarem protagonisme a la innovació i sobretot apostarem per promocionar el valor afegit i les possibilitats creatives i de negoci que la impressió ofereix als múltiples sectors “, assegura Armengou.
A la primera reunió del Comitè Organitzador de Graphispag 2019 celebrada ahir i i presidida per Armengou s’han presentat els objectius i reptes per a aquesta edició, així com els continguts i àrees d’activitats en què l’equip de Fira de Barcelona està treballant. El saló, que ocuparà el pavelló 2 del recinte de Gran Via, preveu reunir més de 300 marques representades de maquinària i tecnologia gràfica, acabats, programari, suports, tintes i materials d’impressió i superar els 20.000 visitants.

Barcelona, 18 de setembre de 2018