Vive la Moto Barcelona presenta la seva major edició amb 122 expositors i més de 50 novetats

Vive la Moto, el Saló de la Moto de Barcelona, accelera en la seva tercera edició i comptarà amb més marques, novetats i activitats que mai. La cita, promoguda per ANESDOR i organitzada per Fira de Barcelona, tindrà lloc del 4 al 7 d’abril al Palau 8 i l’Avinguda Maria Cristina del recinte de Montjuïc. Allà, els amants de les motos gaudiran de la més àmplia oferta comercial del món de les dues rodes d’Espanya, que comptarà amb la presència de 122 expositors, 400 marques, presentacions de més de 50 novetats, exhibicions de pilots i més de 200 motos per provar.
La passió per les dues rodes torna al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona de la mà de Vive la Moto, el Saló de la Moto de Barcelona. La cita, organitzada per Fira de Barcelona, és l’única que compta amb la participació directa de les marques i amb el suport d’ANESDOR, l’Associació Nacional d’Empreses del Sector de Dues Rodes, tornarà a ser la referència del sector amb una àmplia zona comercial, que acollirà 122 expositors (un 9% més que en l’edició de 2017) representant a més de 400 marques que exhibiran més de 50 novetats.
Entre les marques que presentaran les seves novetats, destaca Triumph que donarà a conèixer una primícia a nivell mundial i Honda amb un esdeveniment de caràcter especial. Altres marques que també presentaran importants novetats seran: Benelli, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, FB Mondial, Indian, Keeway, KSR, Macbor, MH Motorcycles, Moto Guzzi, MV Agusta, Norton, Peugeot, Quadro, Rieju, Royal Enfield, Super Soco, Suzuki, SWM, SYM, Triumph, UM i Yamaha.
Víctor González, president d’ANESDOR, considera que “Barcelona es mereix un esdeveniment d’aquesta magnitud, ja que només la ciutat comtal acapara el 22% del mercat nacional i s’ha convertit, per mèrits propis, en la capital europea de la moto. Es tracta d’un moment disruptiu per al transport, i la moto es presenta com una gran aliada de la mobilitat”.
El codirector de l’esdeveniment per part de Fira de Barcelona, Jordi Freixas, s’ha felicitat per l’evolució del saló i ha assegurat que “les xifres de creixement d’aquesta tercera edició juntament amb l’esforç de les marques per presentar novetats en el marc del saló constaten l’encert de celebrar un certamen com el nostre”.
Per la seva banda, el codirector de Vive la Moto per part de Kando, Jordi Bracons, ha destacat que “un dels pilars del saló és la creació d’un entorn participatiu orientat a generar experiències a l’usuari, promovent i facilitant alternatives d’utilització i gaudi de la moto, de forma segura i responsable”. És per això que el saló complementa la seva oferta comercial amb un programa d’activitats dissenyat per als apassionats de les motos i per al públic en general.
Més de 200 motos per testar
Les proves dels últims models són part essencial de Vive la Moto Barcelona. Per aquest motiu, i juntament amb el Servei Català de Trànsit, les principals marques posaran a disposició dels visitants més de 200 motos que es podran provar amb monitors. Seran recorreguts guiats que comptaran amb l’assistència de professionals amb l’objectiu que els participants puguin millorar aptituds i hàbits en una situació real de trànsit. També hi haurà una zona de formació per al foment de l’educació viària i les actituds de respecte que afavoreixin la prevenció de la sinistralitat.
Encara en l’àmbit de la formació, el saló acollirà la presentació de la competició internacional MotoStudent, un desafiament entre equips d’universitats d’enginyeria de tot el món. En ell els estudiants han de dissenyar, desenvolupar i construir en tres semestres un prototip de motocicleta de competició. La competició presenta dues categories: MotoStudent Petrol: prototips amb un motor de combustió interna de 250cc i 4T i MotoStudent Electric: prototips 100% elèctrics.
Acrobàcies i realitat virtual
L’Avinguda Maria Cristina serà escenari de les exhibicions d’acrobàcies stunt i de trial. Els pilots Narcís Roca i Emilio Zamora, al comandament dels últims models de BMW i Ducati respectivament, realitzaran les acrobàcies més espectaculars, amb cavallets invertits, equilibris i salts impossibles. El mateix espai servirà de pista per a les exhibicions de trial, on els pilots Jordi Pascuet i Marcel Justribó superaran camions, remolcs i rampes.
Els visitants podran mantenir els nivells d’adrenalina alts pujant als simuladors de realitat virtual ICAROS, de BMW, i Devotion Sim on participaran en una cursa del futur en realitat virtual; jugar a MotoGP18 o ficar-se en la granota de un pilot professional amb vídeos de 360° gravats al circuit de Montmeló i seguir les carreres de Superbikes a l’estand de Motocard.
Mototurisme i monogràfic sobre Bultaco
El saló també dedicarà una zona específica al turisme amb motocicleta, atès el creixement que aquesta modalitat de viatjar està recollint en els darrers anys. L’àrea comptarà amb la presència d’agències de viatges especialitzades i una exposició de motos viatgeres que acostaran les seves experiències als visitants.
Així mateix, la història de la moto serà present amb una exposició monogràfica de Bultaco, que organitza el Museu de la Moto Bassella, i en la qual es podran contemplar 12 models clàssics, entre els quals destaquen quatre exemplars únics al món: Cazarecords, Biflecha, Gavina i la TSS guanyadora de les 24 hores de Montjuïc.
En el marc del saló també es desvetllaran els guanyadors dels concursos de constructors Battle of the Kings de Harley-Davidson, Triumph Garatge Icon i l’Honda Garatge Dreams, tots ells competicions entre concessionaris a la recerca de la creació més votada. El ventall de propostes del saló es completa amb més de vint conferències a l’Àrea Boxes, un espai dedicat a les dones amb l’objectiu d’atreure públic femení al món de la moto; un sorteig d’un navegador Garmin i una scooter de Motos Bordoy. Per la seva banda, el programa d’esdeveniments d’àmbit professional inclourà l’assemblea general de ANESDOR i els seus grups de treball, la convenció de Peugeot Motorcycles, així com el lliurament dels premis Moto de l’Any organitzats per Motorpress Ibèrica.
Barcelona 28 de març de 2019